..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Μεγάλες εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια....... ρεύματος!!!!!!


Στη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τρόπους για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων βιομηχανιών, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ, υπό τον Π. Λαφαζάνη και τη συμμετοχή της Διοίκησης της ΔΕΗ, της ΠΟΕΜ, ευρεία αντιπροσωπεία της Ενωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), καθώς και άλλων στελεχών του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση προγράμματος «εθελούσιας εξόδου» 100 εργαζομένων στη «Χαλυβουργική» και συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τη διοίκηση της βιομηχανίας. Ο Π. Λαφαζάνης θέλησε να το «παίξει» φιλεργατικός, την ώρα που η κυβέρνηση και ο ίδιος πασχίζουν για την καπιταλιστική ανάπτυξη, με τσάμπα χαρακτηρισμούς για «απαράδεκτο» πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου», αφού την ίδια ώρα δεσμεύτηκε για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα οδηγούν στη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχάνων, δηλαδή στην ενίσχυσή τους.

Οπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση, η εν λόγω επιτροπή «εντός τριών εβδομάδων θα καταθέσει τις πρώτες προτάσεις της και εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης του υψηλού ενεργειακού κόστους των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και να αναληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο μέτρο της «διακοψιμότητας» για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, δηλαδή της μείωσης των τιμολογίων για μεγάλους καταναλωτές, οι οποίοι σε αντάλλαγμα θα μειώνουν τη ζήτηση ενέργειας σε ώρες αιχμής, όπως αναφέρεται. 
Το μέτρο αυτό είχε προταθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει λάβει κατ' αρχάς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν και για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να δοθεί οριστικό σχέδιο για τον τρόπο εφαρμογής του.

Λέγεται ότι έτσι δε θα «υπάρξει μετακύλιση του κόστους στους υπόλοιπους καταναλωτές». Και είναι άξιο απορίας το πώς θα καταφέρει η συγκυβέρνηση και έκπτωση να κάνει στα βιομηχανικά τιμολόγια και να μην επωμιστούν αυτό το βάρος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι εργαζόμενοι. Μάλλον εδώ δημιουργούν προπαγανδιστικό άλλοθι για την ενίσχυση των βιομηχάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog