..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Μ. Ντράγκι, ενώ μοίραζε ευρώ στις τράπεζες, νεαρή γυναίκα του έριξε χαρτιά και άλλα αντικείμενα!!!!


Για όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις ελληνικής κυβέρνησης - δανειστών, θα συνεχίζεται η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανέφερε ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, στη συνέντευξη τύπου για την πορεία τού προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχειών στην Ευρωζώνη.

Ανέφερε ότι «η ΕΚΤ θα επεκτείνει τον ELA όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και παρέχουν τα κατάλληλα ενέχυρα», λέγοντας ότι όλα θα κριθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων, και πως τα όρια της έκτακτης ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών είναι «στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης», και σύμφωνα με τα στοιχεία η ΕΚΤ έχει δώσει στην Ελλάδα 110 δισ. ευρώ έως τώρα.

Για το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης ανέφερε ότι η αγορά τίτλων από δάνεια και καλυμμένα ομόλογα ξεκίνησε στις 9 Μάρτη και θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβρη ίσως και πιο μετά, κάτι που θα κριθεί από την επίτευξη του στόχου για 2% πληθωρισμό.

Τα 60 δισ. ευρώ φτάνει κάθε μήνα το ποσό που δίνεται σε τράπεζες και επιχειρηματικούς ομίλους για την αγορά τίτλων, και ο Μάριο Ντράγκι εκτίμησε ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής φέρνουν αποτελέσματα, διότι υπάρχει βελτίωση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και διότι έχει μειωθεί σημαντικά το κόστος της χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης δείχνει σημάδια ανάκαμψης, και λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου.

Η συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι διακόπηκε για λίγα λεπτά, όταν νεαρή γυναίκα έριξε κομφετί προς το τραπέζι που καθόταν ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι διακόπηκε για λίγο σήμερα όταν μια γυναίκα ανέβηκε στο πόντιουμ.


Η νεαρή διαδηλώτρια, περίπου 20 ετών, σκαρφάλωσε στο τραπέζι μπροστά από τον Ντράγκι φωνάζοντας στα αγγλικά: «Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ», ένα σύνθημα που είχε γράψει και στο μπλουζάκι της, ενώ έριξε στον πρόεδρο της ΕΚΤ διάφορα αντικείμενα, μεταξύ αυτών φύλλα χαρτί και κομφετί. Η συνέντευξη Τύπου διακόπηκε για μερικά λεπτά ώστε να οδηγηθεί η γυναίκα έξω από την αίθουσα, ενώ λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ συνέχισε την ομιλία του. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog