..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μπάρκ Ομπάμα: «Αποτυχία» τυχόν αποδυνάμωση του Ισραήλ!!!!!!!!


Τυχόν αποδυνάμωση του Ισραήλ θα είναι «θεμελιώδης αδυναμία» της προεδρίας του, σημείωσε την Κυριακή σε 45λεπτη συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στις ισραηλινές αντιδράσεις για τις πιθανές συνέπειες που αναμένεται να έχει η πρόσφατη προκαταρκτική διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Επιβεβαιώνοντας την αλληλεγγύη του στην αστική τάξη του Ισραήλ, αλλά και την υποστήριξή του στο ισχύον καθεστώς της πολιτικής των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών σε σημείο που να διακυβεύσουν τη διμερή συμμαχία και να σπάσουν «αυτό που ενώνει τις δύο χώρες».

«Θα έθετα ως αποτυχία από την πλευρά μου, ως μια θεμελιώδη αδυναμία της προεδρίας μου, εάν κατά τη διάρκεια της θητείας μου ή ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχω, καταστεί το Ισραήλ πιο ευάλωτο», είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, προσθέτοντας σε άλλο σημείο: «Ακόμα και όταν είχα διαφωνίες με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για το Ιράν και το παλαιστινιακό ζήτημα, η υπεράσπιση του Ισραήλ (από τις ΗΠΑ) ήταν ακλόνητη».

Σε άλλο σημείο υπερασπίστηκε την επίτευξη της προκαταρκτικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι ήταν «σπάνια ευκαιρία ζωής» γιατί θα εμποδίσει την κατασκευή ιρανικής πυρηνικής βόμβας και θα επιφέρει μακροπρόθεσμη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog