..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Μειώσεις 7,5% στους μισθούς των υπαλλήλων του ΟΑΣΘ!!!!


Μείωση των μισθών κατά 7,5%, από 1η Μαρτίου, αποφάσισε μονομερώς η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Το ΔΣ του ΟΑΣΘ συνεδρίασε στις 31/3, τελευταία μέρα ισχύς της μετενέργειας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Από το συμβούλιο του ΟΑΣΘ απουσίαζε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων λόγο λήξης της θητείας του.

Το προεδρείο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη μείωση και ότι θα μεταβεί στην Αθήνα για επαφές στα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών. Θυμίζουμε, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου είχε προτείνει προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ μείωση των ρεπό και την υπογραφή ΣΣΕ που προέβλεπε τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων με «λιγότερο φθηνούς» παλιούς εργαζόμενους και «πάμφθηνους» νέους εργαζόμενους.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) - ΟΑΣΘ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Αυτά που ζούμε είναι η συνέχεια του "Πορίσματος" της επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και του νόμου 4313/2014 που μειώνει την επιδότηση προς τον ΟΑΣΘ και που η ΔΑΣ διαφώνησε. Η πλειοψηφία του Συνδικάτου, αλλά και άλλοι που σήμερα είναι στην αντιπολίτευση, στήριξαν το "Πόρισμα" και κατ' επέκταση όλα όσα απορρέουν από αυτό, όπως η μείωση του μισθολογικού κόστους, η αύξηση στα εισιτήρια για τους επιβάτες, η αύξηση της ηλικίας του στόλου των λεωφορείων, το σπάσιμο της μονιμότητας με την ιδιωτική εταιρεία στον έλεγχο κομίστρου».

Η ΔΑΣ ζητά άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για ενημέρωση των εργαζομένων και λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις. Υπογραφή ΣΣΕ ενιαία για όλους τους εργαζόμενους χωρίς μειώσεις μισθών. Απόδοση ως αναδρομικών των χρημάτων των εργαζομένων από το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή 2010, 2011, 2012.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog