..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Λεφτά υπάρχουν: «Πεσκέσι» 500 εκατ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ


«Πεσκέσι» 500 εκατ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία προσφέρει η κυβέρνηση, επικυρώνοντας τη συμφωνία που σύναψε η προηγούμενη τον Αύγουστο του 2014 για την αναβάθμιση των αεροσκαφών «ναυτικής συνεργασίας», διακρατική επιχείρηση που υπηρετεί ανάγκες του ΝΑΤΟ. 

Η συμφωνία επικυρώθηκε από το ΚΥΣΕΑ στις 15 Μάρτη. Την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών «P 3 Orion» θα αναλάβει η αμερικανική «Lockheed Martin» σε βάθος επταετίας και μετά τις εργασίες που θα γίνουν στην ΕΑΒ, με επίβλεψη της αμερικανικής πολυεθνικής, η ζωή τους παρατείνεται για ακόμη 15.000 ώρες πτήσης.

Τα αεροσκάφη αυτά κάνουν περιπολίες για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπερασπίζεται την απόφασή του, γράφοντας σε ανακοίνωση ότι «η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους» και ότι «είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα, ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog