..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Είμαι .......αθώος!!!!!!


«Δεν έχω κάνει απολύτως καμία νόθευση. Είναι στημένη ιστορία. Δεν ξέρω από ποιον», δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην απολογία του σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. 

«Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ να κάνω κάτι τέτοιο, και δεν το έκανα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ούτε οι συγγενείς του είχαν ιδέα. Επι πλέον ανέφερε πως όταν ξέσπασε ο θόρυβος «το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, σκαστές διαφθοράς, ο πρόεδρος έβγαινε και υπερασπιζόταν».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην απολογία του τόνισε, ανάμεσα στα άλλα ότι ζήτησε το σχετικό υλικό για να αξιοποιηθεί, ότι έδωσε το σχετικό usb στον υπηρεσιακά αρμόδιο, τον Γ. Διώτη, και όχι στον υπουργό που τον διαδέχθηκε, τον Ευ. Βενιζέλο, αλλά και ότι δεν δέχτηκε ποτέ τηλέφωνο από τον Ευ. Βενιζέλο σχετικά με τη λίστα. Ανέφερε στο πώς ήρθε στα χέρια του η λίστα. «Ηταν στα τέλη της άνοιξης, πιθανώς τον Μάιο, όταν με επισκέφθηκε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας. Η χώρα δεχόταν κερδοσκοπικές επιθέσεις, μόλις είχε υπογράφει το πρώτο μνημόνιο. Με ενημέρωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει στην κατοχή της στοιχεία για φορολογούμενους διαφόρων εθνικοτήτων. Ο Γάλλος ομόλογός του τού είχε πει ότι τα στοιχεία υπάρχουν στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και του συνέστησε απευθείας επαφή. Στο περιθώριο ενός Eurogroup πιάνω την Κριστίν Λαγκάρντ, Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, της μεταφέρω τη συζήτηση, αλλά εκείνη επιφυλάσσεται. Επανήλθε στο επόμενο Eurogroup, τον Ιούλιο, και μου λέει ότι θα μου τα δώσει, πλην όμως είναι παράνομα, κλεμμένα, και η χρήση πρέπει να είναι εμπιστευτική».

Ο πρώην υπουργός περιέγραψε πώς συνεννοήθηκε με τον πρέσβη στο Παρίσι και πώς μερικές εβδομάδες αργότερα έφθασε το cd στα χέρια του χωρίς κανένα διακριτικό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ενδοιασμούς που είχε, αφού τα στοιχεία έπρεπε να κρατηθούν εμπιστευτικά.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog