..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η απόφαση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ!!!!


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν με την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

Το ψήφισμα της ηγεσίας πήρε 92 ψήφους, έναντι 68 που συγκέντρωσε η πρόταση της «Αριστερής πλατφόρμας», ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά και μία αποχή.

Το ψήφισμα της «Αριστερής πλατφόρμας», αν και αποτελεί σαφώς μια προσπάθεια να «εκφράσει» μια γενικότερη δυσαρέσκεια απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά αυτή να διατηρηθεί εντός ορίων ασφαλείας, τουλάχιστον επί του παρόντος, στην ουσία παρέχει στήριξη για τη συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής. 
Μπορεί να εκφράζει διαφωνία «με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup» και να αναφέρει ότι «αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας», επιχειρεί όμως να εμφανίσει αυτήν την εξέλιξη ως μια παρέκβαση από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση, και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση, με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό το κλίμα, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε μετά το τέλος της ΚΕ ότι «η κυβέρνηση μέσα από τις συλλογικές κομματικές μας διαδικασίες βγαίνει ακόμα πιο ισχυρή». 

Στην ψηφοφορία για το νέο γραμματέα, ο Τάσος Κορωνάκης, που προτάθηκε από την ηγεσία του κόμματος, πήρε 102 ψήφους, έναντι 64 που πήρε ο Αλέκος Καλύβης, υποψήφιος της «Αριστερής πλατφόρμας», ενώ υπήρξαν και 32 λευκά. Υποψήφιος ήταν και ο αυτοπροταθείς Στέλιος Ελληνιάδης, που πήρε μία ψήφο. 
Στην Πολιτική Γραμματεία εκλέχτηκαν οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέκος Καλύβης, Πάνος Λάμπρου, Στάθης Λεουτσάκος, Γιάννης Μπουρνούς, Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Ρούντι Ρινάλντι και Ράνια Σβίγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog