..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Γιάννης Βαρουφάκης: Το «κούρεμα» είναι λέξη .........«βρώμικη»!!!!!!!!!


Νέες διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μοιράζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας το «κούρεμα», το οποίο στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει παντιέρα.

Όπως η λέξη «τρόικα» είναι «βρώμικη» για την Ελλάδα, έτσι και το «κούρεμα» είναι «βρώμικη» λέξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», η οποία θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων αυτής της συνέντευξης, ο Γιάννης Βαρουφάκης επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ζητήσει κούρεμα ή διαγραφή του χρέους. «Όπως εμείς δεν θέλουμε να ακούμε πια τη λέξη ''τρόικα'' έτσι και οι πιστωτές μας δεν θέλουν να ακούν τη λέξη "κούρεμα". Το καταλαβαίνω», είπε. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πιο έξυπνες λύσεις» όπως η περίπτωση των swaps και η έκδοση κρατικών ομολόγων που θα είναι συνδεδεμένα με το ΑΕΠ.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα διεθνή συμφωνία για το χρέος, για να μπορέσει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 11,5 δισ. ευρώ μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Όπως είπε, η πληρωμή θα είναι «αδύνατη» χωρίς μια συμφωνία μετά την τετράμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog