..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Το ανέκδοτο της ημέρας: Γ. Βαρουφάκης: Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας είναι.......ευπρόσδεκτα!!!!!!!!


«Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.!!!!!!



«Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω χρόνος για χάσιμο. Οι συζητήσεις πρέπει ν΄αρχίσουν και θ΄αρχίσουν την Τετάρτη, με στόχο την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης»
δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, συμπληρώνοντας ότι «όπου κρίνεται αναγκαίο, τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα είναι ευπρόσδεκτα στην Αθήνα». «Υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών και παράλληλα να μη λαμβάνονται μονομερείς δράσεις από την Ελλάδα» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός. 
Left


Γ. Σακελλαρίδης: Θετική εξέλιξη στο Eurogroup - "Πράσινο φως" για τις 7 μεταρρυθμίσεις

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup εκφράζει η κυβέρνηση, με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να κάνει λόγο για θετική εξέλιξη στη συνεδρίαση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι το Eurogroup έδωσε το "πράσινο φως" στις 7 μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο. Τόνισε δε ότι "δεν υπάρχει και δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα έρθουν εκπρόσωποι της τρόικας στην Ελλάδα".

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι την Τετάρτη ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εμπλουτίσει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις με μια σειρά από άλλες εξειδικευμένες προτάσεις. Σε αυτές, όπως διευκρίνισε, περιλαμβάνονται προτάσεις σχετικά με το πρόβλημα της ρευστότητας και "με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε δίκαια να αυξήσουμε τη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου". Εξήγησε ακόμη ότι "η βασική φορολογική μεταρρύθμιση έχει να κάνει με τις τριγωνικές συναλλαγές" και ότι στις επιπλέον προτάσεις δεν περιλαμβάνονται ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις.

Για το χρηματοδοτικό, ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πλήρως και την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και ό,τι άλλες χρηματοδοτικές απαιτήσεις υπάρχουν από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου.

Μίλησε ακόμη για επιθέσεις και χτυπήματα "και κάτω από τη μέση" στον Γιάννη Βαρουφάκη αναφέροντας συγκεκριμένα τα περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog