..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η ασυδοσία των Τραπεζών με τα..... επιτόκια!!!!!!


Στις 4,01 εκατοστιαίες μονάδες έφτασε η διαφορά των επιτοκίων ανάμεσα στα κάθε είδους δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες με αυτά των καταθέσεων της πελατείας τους. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το μήνα Γενάρη του 2015, το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα δάνεια διαμορφώθηκε στο 5,21% έναντι 1,20% του μέσου επιτοκίου στις καταθέσεις. 
Να σημειωθεί ότι το «επιτοκιακό περιθώριο» σε όφελος των τραπεζών διευρύνεται τους τελευταίους μήνες και αυτό παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες συνέχιζαν σε πορεία συρρίκνωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, η «ψαλίδα» από τις 3,89 εκατοστιαίες μονάδες το Νοέμβρη, άνοιξε στις 3,93 μονάδες το Δεκέμβρη του 2014 και έφτασε στις 4,01 μονάδες το Γενάρη του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog