..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Δελτίου τύπου της ΛΑ.ΣΥ. Αλεξάνδρειας !!!!!!!!!



Δελτίο Τύπου

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις σχολικές καθαρίστριες  πραγματοποίησε, το πρωί της Τρίτης 9 Απρίλη, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Αλεξάνδρειας, με βάση την πάγια θέση του ΚΚΕ για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα .

Στην κινητοποίηση εγγράφως κατατέθηκαν τα εξής: 

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά την στάση που τηρεί η τωρινή δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, όπως και ο αντιδήμαρχος της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Στέφανος Γκιουρτζής, σχετικά με την αντιμετώπιση των εργασιακών ζητημάτων των καθαριστριών των σχολείων του δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Α) Ενώ η περίπτωση γ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 18 του νόμου 3870/2010 αντικαταστάθηκε ως εξής «για τα διδακτικά έτη 2018-2019 και 2019-2020 οι συμβάσεις μίσθωσης έργου της παρ. 5 του άρθρου 113 του νόμου 1892/1990 (Α΄ 101) καταρτίζονται ενιαία με διάρκεια δύο (2) διδακτικών ετών», ο Δήμος Αλεξάνδρειας, πρωτοτυπώντας έναντι όλων των υπόλοιπων Δήμων, υπέγραψε «ετήσιες συμβάσεις» διατηρώντας σε ομηρία τους αναδόχους καθαριστές και καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Β) Oι Συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν καταρτήθηκαν για διάρκεια 10 μηνών, την από 1/09/2018 εως 30/06/2019, αλλά για διάστημα 9 μηνών από 1/10/2018 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες να μην πληρωθούν για 10 μήνες αλλά για 9 μόνον. 

Γ) Δεν χορηγούνται γάλατα καθώς επίσης και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Αλεξάνδρειας καταγγέλλει τέτοιου είδους απαράδεκτες αντεργατικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής και διεκδικεί να τελειώσει ο εργασιακός μεσαίωνας που ζουν οι σχολικές καθαρίστριες, που ουσιαστικά με ψίχουλα βιώνουν συνεχώς την αβεβαιότητα για το αύριο.

Η κατάσταση της υγιεινής στα σχολεία, η διασφάλιση της υγείας για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας αλλά και για τους εκπαιδευτικούς  μας, επιβάλουν εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όπως επανειλημμένα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρειας παντού έχει τονίσει με όλους τους τρόπους & σε όλους τους τόνους. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog