..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Τοποθέτηση του Νίκου Καραθανασόπουλου στο Σ/Ν για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών!!!!


 Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται για λογαριασμό του λαού αλλά για λογαριασμό του κεφαλαίου υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, μιλώντας κατά την συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο.

Η διαπραγμάτευση γίνεται στο πλαίσιο της αβέβαιης κατάστασης στις οικονομικές εξελίξεις προς την καπιταλιστική ανάκαμψη σημείωσε προσθέτοντας ότι εντάσσεται στις γενικότερες αντιθέσεις και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την διαχείριση του κρατικού χρέους που έχει διογκωθεί.

Αναφερόμενος στους στόχους της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης υποστήριξε ότι είναι η επανεκκίνηση και ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας στόχος που είναι «κοινός με τον στόχο της προηγούμενης κυβέρνησης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτιμώντας ότι είναι πιθανό η διαπραγμάτευση να μην καταλήξει σε συμφωνία τόνισε ότι είτε γίνει αυτό είτε υπάρξει συμφωνία τα αποτελέσματα θα είναι αντιλαϊκά.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές υποστήριξε ότι πατάει στην προηγούμενη ρύθμιση που είχε φέρει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με κάποιες «μικροπροσαρμογές» και έχει ως βασικό της στόχο να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία και όχι να ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα με τις τεράστιες οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι ωφελούνται οι μεγαλοοφειλέτες αφού στην ρύθμιση θα ενταχτούν 6500 εταιρείες με χρέη πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ η κάθε μία που θα ενταχθούν και θα «κουρευτούν» πρόστιμα και προσαυξήσεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog