..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δημήτρης Μάρδας: Μνημονιακή δέσμευση να ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ!!!!!!!


Στην συνάντηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη αναφέρεται το Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης.

Όπως αναφέρει το ΕΑΜ ο Δ. Μάρδας «επιβεβαίωσε πως η ΛΑΡΚΟ παραμένει μνημονιακή δέσμευση και κατά συνέπεια στην διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ , στο όργανο και της σημερινής κυβέρνησης , δηλαδή που θα την αξιοποιήσει υπερ των μονοπωλίων. Βεβαίως μας δήλωσε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να απεμπλακεί η ΛΑΡΚΟ από το ΤΑΙΠΕΔ , αλλά αυτό όπως είπε “θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο”. Όπως είπε εάν και εφόσον το καταφέρουν αυτό , τότε θα διορίσουν νέα Διοίκηση που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό και η νέα Διοίκηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση να βρει στρατηγικό επενδυτή για την όποια κατεύθυνση και ήδη έχουν προτάσεις από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων και ιδιωτικοποιεί την ΛΑΡΚΟ αναφέρει το ΕΑΜ.

Τονίζει ακόμα ότι «η νέα κυβέρνηση εφαρμόζει την ίδια γνωστή αντεργατική πολιτική των προηγούμενων , έχει το δικό της μερίδιο για την απαξίωση των Μεταλλείων και ότι προκύψει από αυτό στους εργαζόμενους ή στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου».

Το ΕΑΜ στηλιτεύει ακόμα τις ηγεσίες των εργοδοτικών σωματείων υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι και σήμερα η κριτική τους και οι καταγγελίες τους περιορίζονται σε πρόσωπα και διοικήσεις λες και οι διοικήσεις δεν κατευθύνουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ»

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για μια ΛΑΡΚΟ ενταγμένη σε Δημόσιο Φορέα και να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ για να καταργηθεί το δουλεμπόριο των εργολαβιών για όλους, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για υπογραφή Επιχειρησιακών ΣΣΕ σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΓΣ.

πηγη 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog