..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Είμαι έτοιμος να αναλάβω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ!!!!


Την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με έμμεσο τρόπο στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του κόμματος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Θέλω εδώ, σήμερα, τώρα, ενώπιόν σας, να σας γνωρίσω την πρόθεσή μου να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, της ευθύνης της παράταξης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε:
 «Στα μεγάλα μέτωπα, μας χρειάζονται αυθεντικές σαρωτικές αλλαγές. Στο κράτος. Στο πολιτικό σύστημα. Στην οικονομία, από το φορολογικό, μέχρι το συνταξιοδοτικό. Από τη διαδικασία παραγωγής πλούτου, μέχρι τη δίκαιη διανομή του. Την παιδεία, από το νηπιαγωγείο, μέχρι το πανεπιστήμιο.

Σταθερά προσανατολισμένοι στην ουσία του κοινωνικού, του κοινωνικού μετώπου, με πολιτικές ουσιαστικής υπεράσπισης αυτών που έχουν ανάγκη, πέρα από κάθε εκμετάλλευση και πολιτική κομπορρημοσύνη.

Για όλα αυτά και όλα τα άλλα που είναι αναγκαία, χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα. Νέο κόμμα, νέα σχέση, νέα εμπιστοσύνη είναι ο δρόμος. Το συνέδριο που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή. Είναι μια νέα αρχή. Μας χρειάζεται μια τομή στο χρόνο.

Πρέπει να εργαστούμε για αυτό. Με την εμπειρία του πολιτικού μας χώρου, με τη συνείδηση ότι ερχόμαστε από μακριά, γνωρίζουμε σήμερα ότι μόνο μέσα από μια πολιτική αναγέννηση του χώρου, μπορούμε να συνεχίσουμε.

Να συνεχίσουμε δημιουργικά, χρήσιμοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μόνο έτσι μπορούμε να υπάρξουμε, μόνο έτσι αξίζει να υπάρχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog