..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Ασφυξία στην οικονομία και νέο μνημόνιο μας φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!


Για ασφυξία στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, υποβάθμισή της εντός Ευρωζώνης και παγίδευσή της σε νέο μνημόνιο, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση.

Με βάση τη δημοσιευθείσα στους «Financial Times» επιστολή Τσίπρα στην Α. Μέρκελ, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «παρακαλεί την Γερμανίδα καγκελάριο να προσέξει να μη συμβεί "ατύχημα" και ταυτόχρονα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αναγκαστεί να επιλέξει το πιστωτικό γεγονός, αν δεν μπορεί να καλύψει και εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες και διεθνείς υποχρεώσεις. Λες και υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Αν δεν καλύψεις και τα δύο, το επόμενο δεκαπενθήμερο δεν θα μπορείς να καλύψεις ούτε τις εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο ψέγει τον πρωθυπουργό ότι «τροφοδοτεί (...) με τον πιο ανεύθυνο και αφελή τρόπο την κινδυνολογική συζήτηση περί χρεοκοπίας και Grexit προκαλώντας τους διεθνείς σπεκουλαδόρους να δράσουν πρωτίστως κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά της Ευρωζώνης. Ενώ θα έπρεπε να έχει πια καταλάβει ότι ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι το Grexit - που δεν θα γίνει - αλλά η υποβάθμιση και περιθωριοποίηση εντός Ευρωζώνης που, δυστυχώς, γίνεται τώρα που μιλάμε».

Παραπέρα, θέτει ζήτημα εξασφάλισης ρευστότητας για την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία: «Επικαλείται ο κ. Τσίπρας την ταμειακή αδυναμία και την έλλειψη ρευστότητας του ελληνικού Δημοσίου και επιμένει να θεωρεί ότι η λύση πρέπει να δοθεί με χρηματοδότηση από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες και από αυτές προς το Δημόσιο μέσω περισσότερων εντόκων γραμματίων. Προτείνει δηλαδή την απορρόφηση της όποιας ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος από το κράτος, αδιαφορώντας για την ασφυξία της πραγματικής οικονομίας, για την αύξηση του δημοσίου χρέους που αυτό συνεπάγεται και για τη νέα αιμομικτική και επικίνδυνη σχέση κράτους - τραπεζών».

«Ομολογεί», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Τσίπρας, σε αυτόν με τον οποίον διαπραγματεύεται υποτίθεται σκληρά, ότι αυτό που πρωτίστως τον ενδιαφέρει είναι να πάει σε ένα νέο μνημόνιο, αρκεί αυτό να έχει διαφορετικό όνομα και να λέγεται "Σύμφωνο για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog