..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: Να εφαρμοστεί η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη!!


Να εφαρμοστεί άμεσα η αντιλαϊκή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη ζητάει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επταμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες.

«Η συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Ας την εφαρμόσουμε άμεσα, όπως προέτρεψαν και οι ηγέτες μας στη χθεσινή άτυπη σύνοδο των Βρυξελλών», επισημαίνει σε κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο Γ. Βαρουφάκης διαβεβαιώνει ότι το ελληνικό κράτος, και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός, θα αποπληρώσει τα δάνεια προς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. «Χρειάζεται να επικεντρωθούμε στο κοινό μας συμφέρον: Για το πώς θα αναπτύξουμε και θα μεταρρυθμίσουμε ταχύτατα την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσει το ελληνικό κράτος να αποπληρώσει καλύτερα τα χρέη που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε πάρει, ενώ παράλληλα θα προσέχει τους πολίτες του όπως οφείλει να πράττει κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αντιθέσεις μεταξύ των κρατών-μελών και τις σχέσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας και Γερμανίας, επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει «το τοξικό και ηθικολογικό ''παιχνίδι ευθυνών'' που ευνοεί μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης». Ειδικά για το βίντεο με την άσεμνη χειρονομία που φέρεται να έκανε σε παλαιότερη ομιλία του, αναφέρει πως «πυροδότησε αναταραχή αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η τραπεζική κρίση του 2008 άρχισε να υπονομεύει την φτωχά σχεδιασμένη νομισματική ένωση της Ευρώπης, στρέφοντας υπερήφανα έθνη ενάντια το ένα στο άλλο». 

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog