..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Συλλαλητήριο για Δημόσια και δωρεάν Υγεία την Τετάρτη 1η Απρίλη!!

           Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενη κινητοποίηση

Συλλαλητήριο για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις και καμία επιχειρηματική δράση σε υγεία - πρόνοια, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Τετάρτη 1η Απρίλη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της πόλης.

Μεταξύ άλλων απαιτεί:

Να επαναλειτουργήσουν οι 8 βασικές κλινικές του νοσοκομείου Νάουσας, όπως υπήρχαν πριν τις συγχωνεύσεις.

Να προσληφθούν γιατροί στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) με τις βασικές ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, όπως προϋπήρχαν.

Να νοσηλεύονται όλοι οι ανασφάλιστοι χωρίς προϋποθέσεις.

Να παρθούν μέτρα προστασίας - εξυπηρέτησης σε όλα τα χωριά.

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μαγαζάτορες,

Οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο σε γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, συνεχίζουν να υπάρχουν και καθιστούν ανήμπορη τη λειτουργία του, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του δήμου.

Στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) είναι μόνο 7 γιατροί χωρίς τις βασικές ειδικότητες, με σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό - βοηθητικό, αλλά και διοικητικό προσωπικό.

Εκατοντάδες ανασφάλιστοι εργάτες, αγρότες, μαγαζάτορες, δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, φάρμακα και εξετάσεις. Συνεχίζουμε να πληρώνουμε 5 ευρώ για είσοδο, 1 ευρώ για κάθε συνταγή, να πληρώνουμε γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες μέσα και έξω από το Νοσοκομείο.

Εκατοντάδες αγρότες, μαγαζάτορες, δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Συνεχίζουν να περιφέρονται ασθενείς στα νοσοκομεία της περιοχής για να βρουν γιατρό. Υποχρεώνονται ασθενείς σε διακομιδή χωρίς ασθενοφόρο, ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ και ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.

Οι εργολαβικές εργαζόμενες στη σίτιση - καθαριότητα με 200 - 400 ευρώ τον μήνα συνεχίζουν να υπάρχουν, και μάλιστα απλήρωτες για 2 μήνες το 2014.

Η πολιτική που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε αυτοτελείς, αυτοχρηματοδοτούμενους οργανισμούς, συνεχίζει να υπάρχει μαζί με το κριτήριο της "επισκεψιμότητας" για την παραμονή ή όχι των μονάδων υγείας.

Τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται και συνεχίζουν να "θάβονται". Η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, εποχικοί εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε τα 50 ένσημα για να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας, εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα.

Συνεχίζει να υπάρχει η πολιτική που απαλλάσσει - μειώνει ασφαλιστικές εισφορές των βιομηχάνων, μαζί με όλα τα προνόμιά τους που παραμένουν.

Παραμένει η κινητικότητα και η εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας.

Με βάση τα στοιχεία, συγκριτικά με το 2011, αποδεικνύεται η επικίνδυνη πλέον κατάσταση που αφορά στην υγεία των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας - πρόνοιας είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που θέλουν να μετατρέψουν την υγεία - πρόνοια σε εμπόρευμα. Που θέλουν τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, και οι ασθενείς σαν πελάτες που να αγοράζουν τη γιατρειά τους!!

Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια λογική. Παρά τα όποια μεγάλα λόγια, δεν κάνει κανένα λόγο για την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο της υγείας. Τα προβλεπόμενα κονδύλια και οι αναμενόμενες προσλήψεις σε προσωπικό, δεν αρκούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Κανένας συμβιβασμός σε απώλειες και ψίχουλα.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό που μπορεί και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, αυταπατών και συμβιβασμού σε παροχές φτωχοκομείου.

Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στους δρόμους του αγώνα, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται με βάση τις εντολές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα όμως μένουν.

Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα που έχουν σφαγιασθεί.

Να αποκατασταθούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

πηγη: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog