..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πήρε θέση και η ξεπουλημένη ......ΓΣΕΕ!!!!!!!!



 «Σε θετική κατεύθυνση» κινούνται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις δυνάμεις της εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, επειδή «οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ικανοποιούν ζητήματα τα οποία κατ' επανάληψη έχει θέσει η Συνομοσπονδία και έχει διεκδικήσει με κάθε μέσο και τρόπο».
 Προσθέτει, όμως, ότι «η αποσαφήνιση των ειδικών διατάξεων και του χρόνου υλοποίησής τους θα κρίνουν το εύρος και την αποτελεσματικότητά τους». Να που η κυβέρνηση βρήκε έναν ακόμα σύμμαχο στη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που βλέπει θετικές τις διακηρύξεις και της προσφέρει όλο το χρόνο, για να αποδειχτεί αν θα τις υλοποιήσει. 

 Ο ενθουσιασμός της ΓΣΕΕ δικαιολογείται, αν σκεφτεί κανείς ότι η γραμμή της στο κίνημα έχει πολλά κοινά με τη στρατηγική που έρχεται να υπηρετήσει και η νέα συγκυβέρνηση. Για παράδειγμα, έχουν κοινό στόχο την «ανταγωνιστικότητα» και την ανάπτυξη, πάντα για το κεφάλαιο, κηρύττουν την ταξική συνεργασία, προπαγανδίζουν μια άλλη τάχα Ευρώπη και το βασικότερο, ξορκίζουν κάθε συζήτηση για την ανάγκη να διεκδικήσει το κίνημα την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης. 
Μάλιστα, αυτές οι «σταθερές» δεν αφορούν μόνο τον παλιό, αλλά και το νέο εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που θέλει να αναλάβει τα πρωτεία στη χειραγώγηση του κινήματος και στη στράτευση του λαού κάτω από ξένες σημαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog