..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ζεστά αγκαλιάσματα από .......φίδια!!!!!!!!!


«Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσίπρας»... δήλωσε ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα και έγινε τίτλος στην «Αυγή». Για τους νεότερους μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα το συγκεκριμένο όνομα. Ομως, δεν είναι μακριά η εποχή που αυτή η υπογραφή έμπαινε φαρδιά - πλατιά κάτω από τις διαταγές για το βομβαρδισμό της ενιαίας τότε Γιουγκοσλαβίας. Στη σημερινή φάση, ο Ντ' Αλέμα προβάλλει τον κίνδυνο ανόδου των ακροδεξιών, για να καταλήξει στο «ευτυχώς που υπάρχει ο Τσίπρας». 

Κι εκεί που αναρωτιέσαι μήπως έχει δίκιο, έρχεται ο Μπαλτάκος να δηλώσει: «Ως δεξιός στέκομαι προσοχή σε αυτά που κάνει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Τόμπολα! 

Κι αν ακόμα δεν καταλάβαμε τι γίνεται, υπάρχει και η δήλωση του Αμβρόσιου των Καλαβρύτων, που ξάφνου είδε κι αυτός ως «λεβέντη» τον Τσίπρα. Τίποτα θετικό δεν υπάρχει για την εργατική τάξη σ' αυτού του τύπου τ' αγκαλιάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog