..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Γαλλία: Συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική χωρίς.......μνημόνιο!!!!!!


Μήνυμα συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής στο μεγάλο κεφάλαιο έστειλε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μ. Βαλς, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνησή του στο πλαίσιο της ψήφισης του νόμου Μακρόν, που προβλέπει νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις όπως η μεγαλύτερη ελευθερία για τις ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή, διαμήνυσε ο Βαλς. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, πρόσθεσε.

Η άσφαιρη διαμάχη στη Βουλή, δεν μπόρεσε να κρύψει την αντιλαϊκή σύμπλευση των κυβερνώντων σοσιαλιστών με το φιλελεύθερο UMP του Νικολά Σαρκοζί, ενώ ολόψυχο σύμμαχο στο μεταλλαγμένο Γαλλικό ΚΚ (αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ) βρήκαν όπως πάντα οι σοσιαλιστές, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Αντρέ Σασιέν, να δηλώνει αποπροσανατολιστικά ότι δήθεν με αυτό το σχέδιο νόμου (πρέπει να ψηφιστεί και από τη Γερουσία τον Απρίλη), οι σοσιαλιστές γύρισαν την πλάτη στις αξίες της ..... Αριστεράς, όταν οι σοσιαλδημοκράτες υπηρετούν πιστά τα συμφέροντα του κεφαλαίου εδώ και έναν αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog