..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κάλι Καρά: Οι Πιρουέτες και τα βαφτίσια της......συγκυβέρνησης!!!!!!!!!


Της Κάλι Καρά

Με επικοινωνιακές πιρουέτες βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά βαφτίσια στη χώρα μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κουμπάροι όλο το μνημονιακό και το αντιμνημονιακό τσούρμο και σύσσωμα τα Μέσα Μαζικής Συσκότισης. Τα «παιχνίδια» με τις λέξεις και τις διατυπώσεις βάλλουν τη νοημοσύνη του λαού μας και την ελληνική γλώσσα.

«Η δανειακή σύμβαση που διαπραγματευόμαστε δεν είναι το μνημόνιο».

Το μνημόνιο έγινε «πρόγραμμα-γέφυρα» που θα συνδέει το σημερινό με το επόμενο που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση.

«Σκίστηκε» το μνημόνιο στα δύο: Το 70% είναι ωφέλιμο και θα υλοποιηθεί, ενώ το «τοξικό» 30% θα το διαπραγματευτούν με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ.

Η αντεργατική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και ο διακηρυγμένος στόχος του, που είναι η θωράκιση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στα κράτη-μέλη του, μένουν στην άκρη. Τώρα ο ΟΟΣΑ κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εφεύρει «αριστερές» μεταρρυθμίσεις!


Φεύγει η τρόικα, δηλαδή το υπαλληλικό προσωπικό, αλλά η εποπτεία παραμένει από τα αφεντικά, τους τρεις θεσμικούς εταίρους, με ένα άλλο «τρίο» που θα εποπτεύει όχι «ντε και καλά» στην Αθήνα, αλλά από μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

Η διαγραφή του χρέους ως δια μαγείας έχει φύγει από τη συζήτηση.

Κουβέντα δεν γίνεται για την εργασιακή ζούγκλα, την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς.

Τέλος στη λιτότητα, αλλά ο λαός να ζει με λιτό βίο, αλλά με αξιοπρέπεια!

Οι μισθοί παραμένουν μισθοί λιτότητας, οι συντάξεις παραμένουν συντάξεις λιτότητας, τα χρέη στις εφορίες, στις τράπεζες τρέχουν.

Οι συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να ψάχνουν τις τσέπες τους στο τέλος του μήνα να πληρώσουν τα φάρμακα ή το γιαούρτι τους, αλλά με αξιοπρέπεια!

Το ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και άνεργες με ...αξιοπρέπεια θα βιώνουν τα αδιέξοδά τους.

Οι εκπαιδευτικοί στα σχολειά θα διδάσκουν παιδιά που πεινάνε με ...αξιοπρέπεια!

Η περηφάνια και η αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα. Για να βγει ο λαός μας από το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, για να αποκτήσει μια πραγματικά αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή, να απαιτήσει να του επιστραφούν τα κλεμμένα, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με στόχο να ανατρέψει τελικά τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog