..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Κάτι ετοιμάζουν!!!Κάτι ετοιμάζουν και δεν είναι τυχαία η δημόσια τοποθέτηση του Μ. Γλέζου. Ούτε φυσικά ξαφνικά το ιστορικό στέλεχος της αντίστασης & του οπορτουνισμού ανακάλυψε ότι οι θέσεις είναι πολύ μακρυά από τις προθέσεις αλλά και  δημόσια ομολογεί απερίφραστα την κωλοτούμπα της ηγεσίας του Σύριζα, ζητώντας συγγνώμη διότι συνέβαλε στην απάτη. 

Ο κος Γλέζος μας λέει τα αυτονόητα, αυτά που βλέπουν έκπληκτοι οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους, στην «ελπίδα» που σε χρόνο αστραπή έδυσε.
 
Ηλιοβασίλεμα λοιπόν ο Σύριζα. 
 
Ωστόσο επειδή «πρώτα θα βγει η ψυχή του οπορτουνιστή και μετά το χούι της απάτης»... φαίνεται πως η άρχουσα τάξη κάτι ετοιμάζει... οψόμεθα ες Φιλίππους(*)...

Είναι λοιπόν ώρα ο λαός και η εργατική τάξη να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα κερδίσουν τίποτα «αβρόχοις ποσί», χρειάζεται αγώνας μαζικός ταξικός. Καμιά κοινωνία δεν προχώρησε μπροστά με εξουσιοδότηση, καμιά γέννα χωρίς πόνους. Τα «κασκόλ και τα παπατζιλίκια» είναι για κατανάλωση. 

Ας προχωρήσει στην πράξη επιτέλους ο κος Γλέζος και ας ανέβει ακόμα μια φορά στην Ακρόπολη για να κατεβάσει αυτή τη φορά την σημαία της ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Ολόκληρο το άρθρο του Μ. Γλέζου:

«Πριν είναι αργά»

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Γελοιογραφία: Κώστας Γρηγοριάδης

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.

Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄ αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.

Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις.

Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης»

________________________________
 
(*). Δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες απρόκλητες επιθέσεις στο ΚΚΕ από μεριάς των τυχοδιωκτών του Σύριζα ή και γενικότερα του «χώρου» βλέπε χυδαιότητες Πανούση, προβοκάτσιες Μακρή 
Οψόμεθα ες Φιλίππους (= Θα ειδωθούμε στους Φιλίππους).

(Πλουτάρχου, Βίοι παράλληλοι, Δίων-Βρούτος).

«Θα με δεις στους Φιλίππους» είπε ο Ιούλιος Καίσαρας στον Βρούτο, έναν από τους δολοφόνους του, σε όνειρο που είδε ο τελευταίος πριν από τη μάχη στους Φιλίππους το 42 π.Χ. Στη μάχη αυτή οι συνωμότες Βρούτος και Κάσσιος ηττήθηκαν από τον Μάρκο Αντώνιο και τον Οκταβιανό, ο δε Βρούτος αυτοκτόνησε.

Τη φράση αυτή τη λέμε με τη βεβαιότητα ότι οι τελικοί λογαριασμοί θα γίνουν μελλοντικά και τότε θα λυθούν οι διαφορές οριστικά.


Πηγή: gekoudi.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog