..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: «Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ - Θα τους σεβαστούμε»


Θα σεβαστούμε τους κανόνες της ΕΕ, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας την προσήλωση και της νέας κυβέρνησης στην ΕΕ.

«Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ, θα τους σεβαστούμε, αλλά θα παλέψουμε να τους αλλάξουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός, καλλιεργώντας παράλληλα τις αυταπάτες ότι μπορεί η λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί, αλλά «έρχεται να αποκαταστήσει την αναγκαία ισορροπία στην Ευρώπη», εκφράζοντας παράλληλα και το «φόβο» ότι αν η Ευρώπη δεν γίνει πιο δημοκρατική με κοινωνική συνοχή, «θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, έκανε λόγο για επεξεργασμένο σχέδιο για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, ενώ ενημέρωσε και για τις επαφές που είχε με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Γαλλίας, σημειώνοντας ότι στόχος δεν ήταν να δημιουργηθούν ρήγματα ή διχασμοί, αλλά η ανάγκη να γίνει μια νέα συμφωνία στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός κατέφυγε και στην κινδυνολογία, σημειώνοντας ότι αν στις 25 Γενάρη είχε χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το mail της τρόικας θα είχε γίνει νόμος του κράτους, θα είχαμε νέες περικοπές στις συντάξεις και νέες απολύσεις και ζήτησε χρόνο «για να αλλάξει ο τόπος σελίδα».

«Εγγυόμαστε φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Έλληνες, αλλά εγγυόμαστε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις «θυσίες του λαού» και επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περνάει επίσης μέσα από το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με τη «διαφορά» ότι αυτό το χτύπημα θα φέρει αποτελέσματα στην ...ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog