..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Διαπραγμάτευση κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ..

Οπως και να το πουν ο λαός θα το πληρώσει!

Κατά 70% μνημόνιο, κατά 30% μέτρα του ΟΟΣΑ θα περιλαμβάνει η επιδιωκόμενη συμφωνία


Αύριο γίνεται η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επιδιώκει μια νέα συμφωνία - «γέφυρα».
Η προπαγάνδα της συγκυβέρνησης προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι και μιλά για το τέλος των μνημονίων, της τρόικας και της λιτότητας.

Την ίδια, όμως, στιγμή η νέα επιδιωκόμενη συμφωνία θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, νέες μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο γνωστός και μη εξαιρετέος για τις αντιλαϊκές προτάσεις του ΟΟΣΑ, ενώ θα συνεχίζεται η εποπτεία, στο πλαίσιο της ΕΕ, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Πάνω, όμως, απ' όλα είναι πρόγραμμα δεσμευμένο στο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, θα υπηρετεί το στόχο της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από αυτήν τη διαπραγμάτευση ούτε βεβαίως να γίνουν χειροκροτητές της. Να μην παραιτηθούν από την πάλη για ανάκτηση απωλειών, για ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog