..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ημέρες ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση......... ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!!!!!!!


Για τη «δοσολογία» πρώην ΠΑΣΟΚων στη σύσταση της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουμε ήδη γράψει. Η παρουσία τους, βεβαίως, δεν περιορίζεται στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά ...διακλαδώνεται σε διάφορα επίπεδα. Φαίνεται, μάλιστα, ότι το «νέο ύφος και ήθος εξουσίας» που επαγγέλλεται ο Αλ. Τσίπρας φέρει βαθιά τη σφραγίδα τους, άλλωστε ο όρος έχει κατοχυρωθεί στον Κ. Σημίτη. Ετσι, βουίζει ο τόπος για στρατιές συμβούλων και προσλήψεις «ημετέρων», που έρχονται να αντικαταστήσουν άλλους που «ξηλώνονται», κόντρα στις διαβεβαιώσεις Τσίπρα πως η κυβέρνησή του δεν θα έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ενδεικτικά, άλλα δύο παραδείγματα απ' την επικαιρότητα: 

1) Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης (παλαιότερα σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου), κατέφυγε στις υπηρεσίες των επίσης πρώην συμβούλων του Γ. Παπανδρέου Τζ. Γκαλμπρέιθ και Ελενας Παναρίτη η οποία διετέλεσε και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος, Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας, στέλεχος του «Levy Institute», γνωστός απολογητής του καπιταλισμού και θιασώτης ενός πιο επεκτατικού μείγματος διαχείρισης. Η δεύτερη με θητεία στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ανθρωποι, δηλαδή, του συστήματος και των μηχανισμών του, με «ένσημα» στην υπηρεσία του.


2) Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, έως το 2014 επί κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, αναλαμβάνει την θέση του αντιπρόεδρου στην Τράπεζα Πειραιώς. 
Ο κ. Χριστοδουλάκης τότε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, με την συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης  Ακη Τσοχατζόπουλου, της διοίκησης της ΕΤΒΑ και της JP Morgan, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για την πώληση της ΕΤΒΑ στην Τράπεζα Πειραιώς.
Επίσης με ερώτησή του, στους Υπουργούς Οικονομία και Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για παράνομες μεθοδεύσεις χαριστικής πώλησης της ΕΤΒΑ στην μειοδότρια Πειραιώς και πρόκληση σοβαρής ζημίας σε βάρος του Δημοσίου και των μετόχων της ΑΤΕ και της ΕΤΒΑ.    


Και ο κατάλογος συνεχίζεται.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog