..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για το απεργιακό δικαίωμα - Πληρωμένη απάντηση στη ναζιστική Χρυσή Αυγή {Βίντεο}


Τη συντονισμένη προσπάθεια αμφισβήτησης, περιορισμού και κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος από τους κεφαλαιοκράτες, τα όργανα της ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις στα κράτη-μέλη της κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, σχετικά με τη «συζήτηση που διεξάγεται στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για το δικαίωμα στην απεργία», όπου ανοιχτά οι εργοδότες αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη απεργιακού δικαιώματος. 

Η επίτροπος Απασχόλησης Μ. Τάισεν ενίσχυσε την εργοδοτική επίθεση, δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επεμβαίνει, δεν εγγυάται το απεργιακό δικαίωμα, αλλά αναμένει τα αποτελέσματα ανεπίσημης τριμερούς συνάντησης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στα τέλη Φλεβάρη και σχετική γνωμάτευση από το Διεθνές Δικαστήριο «αν το απεργιακό δικαίωμα είναι νομικά κατοχυρωμένο». 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε:

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα λόγια, στην πράξη, η συμμετοχή στα συνδικάτα και η απεργία θεωρείται από την εργοδοσία και το κράτος της έγκλημα. Τιμωρείται με απόλυση και άλλες ποινές. 

Στην Ελλάδα, οι περισσότερες απεργίες κηρύσσονται παράνομες, απολύθηκαν και επιστρατεύτηκαν χιλιάδες απεργοί ή απλά μέλη συνδικάτων. 

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησαν σαν προαπαιτούμενο του γνωστού προγράμματος τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, τη νομιμοποίηση του εργοδοτικού λοκ άουτ. 

Αναθερμαίνεται η συζήτηση στα ευρωενωσιακά όργανα για περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος όπως απαίτησε η εργοδοσία στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας. Η πρωτοβουλία Μόντι να απαγορεύονται όσες απεργίες διεκδικούν αιτήματα κόντρα στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναβλήθηκε, αλλά είναι μέσα στους σχεδιασμούς της. 

Δύο αλήθειες αποκαλύπτονται:

Πρώτη αλήθεια: Σε όλα τα κράτη της Ένωσης, είτε με λιτότητα είτε με χαλάρωση, η αντεργατική επίθεση κλιμακώνεται με κέντρο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Αναμένονται λαϊκές αντιδράσεις, παίρνονται μέτρα καταστολής τους. 

Δεύτερη αλήθεια: Ένας είναι ο φόβος τους: Η εργατική τάξη, ο οργανωμένος λαός. Κανένας σωτήρας δεν τον σώζει. Μόνο η οργάνωση και πάλη του για τα δικά του δίκια, για ανάπτυξη σε όφελος του ίδιου, όχι του κεφαλαίου. 

Αλίμονο στην ιστορία αν η πάλη των εργατών έπαιρνε την άδεια των εκμεταλλευτών τους. Το δικαίωμα της απεργίας κατακτήθηκε με αγώνες από τους ίδιους τους εργάτες. Οι ίδιοι θα το προστατέψουν».

Στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και στους αγώνες της εργατικής τάξης επιχείρησαν να επιτεθούν με θρασύτητα οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Υπερασπιζόμενοι το «δικαίωμα στην απεργοσπασία» και τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και του αστικού κράτους ενάντια στους εργάτες που παλεύουν για τα δικαιώματά τους, αναμάσησαν τα χυδαία ψέματά τους ότι «οι απεργίες κλείνουν τα εργοστάσια» και τα συναφή. (Δείτε ΕΔΩ την τοποθέτηση του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Λ. Φουντούλη)

Πληρωμένη απάντηση πήραν από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, που τόνισε ότι δεν περίμενε τίποτε άλλο από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που χρηματοδοτούνται από τους εργοδότες για να δημιουργούν μηχανισμούς μπράβων που χτυπάνε τους εργάτες και τους αγώνες τους και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να προμηθεύουν πάμφθηνους εργάτες στις επιχειρήσεις. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την εργατική τάξη «να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής παντού, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές». (Δείτε ΕΔΩ την απάντηση του Σ. Ζαριανόπουλου).

Μπροστά στην αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου τους, σαν μαντρόσκυλα των αφεντικών, οι ναζιστές ευρωβουλευτές αντέδρασαν με το συνηθισμένο τρόπο τους, με άναρθρες κραυγές και χυδαίες ύβρεις.


Πηγή: 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog