..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ριζοσπάστης 30 Ιούλη 1997: Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν το περιεχόμενο του Μάαστριχτ!!!

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

αντιλαϊκής επέλασης

Αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει αυτός, με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για το μέλλον και να ανακόψει την καταστροφική πορεία της χώρας 




Πέντε χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την "αποφράδα" εκείνη ημέρα, κατά την οποία 286 βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, περιφρονώντας επιδεικτικά το δικαίωμα του λαού να αποφασίσει αυτός για το μέλλον του, αρνήθηκαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και ψήφισαν "μετά πάθους" υπέρ της επικύρωσης της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Εδωσαν έτσι το "πράσινο φως" για την επιτάχυνση μιας πρωτοφανούς επίθεσης ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συνέπειες της οποίας βιώνει σήμερα με δραματικό τρόπο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Πέντε χρόνια μετά, η αντιλαϊκή επέλαση συνεχίζεται ακάθεκτη και απειλεί απροκάλυπτα πλέον κατακτήσεις δεκαετιών και δικαιώματα των εργαζομένων, προδιαγράφοντας την επιστροφή στον εργασιακό - και όχι μόνο - μεσαίωνα.

Ταυτόχρονα, όμως, μετά από πέντε χρόνια όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι γνωρίζουν και συνειδητοποιούν ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ αποτελεί την πηγή των δεινών που τους πλήττουν, ενώ διογκώνεται το ρεύμα αντίστασης ενάντια στη συνθήκη των πολυεθνικών και της "Μπούντεσμπανκ". Σταθμός σε αυτή την πάλη αποτελεί το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος τώρα, συνολικά για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την αναθεώρησή της.





Πηγή: Τρία Κόκκινα Γράμματα {Ριζοσπάστης}
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog