..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

ΝΑΤΟ: Νεκροί οι δύο Ελληνες πιλότοι στην αεροπορικοί βάση της Ισπανίας.!!

Φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε σε ισπανικά ΜΜΕ, από το αεροδρόμιο του Αλμπαθέτε, μετά την κατάπτωση του ελληνικού μαχητικού

Νεκροί βρέθηκαν οι δύο Ελληνες πιλότοι και άλλα οκτώ άτομα σκοτώθηκαν χτες το απόγευμα, καθώς διθέσιο μαχητικό F16 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) κατέπεσε εντός πίστας στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όπου μετείχε σε ΝΑΤΟική άσκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απογείωσης, το ελληνικό F16 παρουσίασε απώλεια ώσης, δεν πήρε ύψος, έγειρε δεξιά και έπεσε πάνω σε άλλα, σταθμευμένα αεροσκάφη ή και σε υπόστεγο. Προκλήθηκε κόλαση φωτιάς και σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Αμυνας, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν δέκα νεκρούς και περιέθαλψαν δεκατρείς τραυματίες, επτά εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση λόγω εγκαυμάτων. Εγκυρα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι δύο Ελληνες πιλότοι.

Για την Ισπανία αναχώρησε ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας Χρ. Βαΐτσης, με ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Φωτογραφία αρχείο από την δολοφονία-βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. 

Η εν λόγω άσκηση στο Αλμπαθέτε εντάσσεται στις αλλεπάλληλες ΝΑΤΟικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις υψηλής επικινδυνότητας, εντός και εκτός συνόρων, στις οποίες συμμετέχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, όχι φυσικά για τα συμφέροντα του λαού, αλλά αυτά των ευρωατλαντικών μονοπωλίων.
Σημειωτέον, στη βάση Los Llanos είχαν μετασταθμεύσει ήδη από τις 19 Γενάρη τέσσερα αεροσκάφη και 41 άτομα προσωπικό της ΠΑ (7 πιλότοι και 34 τεχνικοί) από την 111 Πτέρυγα Μάχης και την Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP).

Το TLP λειτουργεί ως πολυεθνικό στρατηγείο με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από δέκα κράτη του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Βασικός στόχος του είναι με τέτοια σχολεία «τελειοποίησης πιλότων», «να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα» των δυνάμεων των δέκα ΝΑΤΟικών κρατών για τη στήριξη βασικά των σχεδίων της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής ηγεσίας, του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης του ΝΑΤΟ (SACEUR) και του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού της λυκοσυμμαχίας (SACT).

Αυτό το χαρακτήρα έχει, άλλωστε, και άλλη εν εξελίξει συνεκπαίδευση που γίνεται με επίκεντρο την Αεροπορική Βάση Σούδας, μονάδων της ΠΑ με την 480th Fighter Squadron, σχηματισμό των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (United States Air Forces in Europe, USAFE).
πηγη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 27-01-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog