..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Παπανδρέου: Το νέο πολιτικό μας ......σπίτι!!!!!


 Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, ιδρύει νέο κόμμα, το όνομα και τα σύμβολα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα στην Αθήνα, παρακάμπτοντας εκκλήσεις πολλών «ιστορικών» στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μην το κάνει.

 Συγκεκριμένα, χτες κυκλοφόρησε δήλωση του Γ. Παπανδρέου όπου τόνιζε: «Ηρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν (...) Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις».

 Ηδη από την πλευρά της νυν ηγεσίας μιλούν για «διάσπαση του ΠΑΣΟΚ από το γιο του ιδρυτή του». Σε κάθε περίπτωση, τα σχέδια Παπανδρέου επιδέχονται διαφόρων προσεγγίσεων και ερμηνειών. Ενδεικτικά, σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα, οι «Financial Times» γράφουν πως το κόμμα του θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στον Αντ. Σαμαρά. 

 Επικαλούμενη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, η εφημερίδα σημειώνει ότι ένα κόμμα Παπανδρέου μπορεί να φτάσει ως 5% ψαλιδίζοντας τα ποσοστά των ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ.
"Ρ" 03012015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog