..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΑΡ: Την "ξεβράκωσαν", την "έστιψαν" και έμεινε με άδειες..........καρέκλες!!!!!!!!



Συγκαλείται σήμερα το Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, που αναμένεται να επικυρώσει το «ναυάγιο» της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και να αποφασίσει αν και πώς θα συμμετάσχει το κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εφόσον φτάσει ως εκεί.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει ότι η όποια εκλογική συμπαράταξη οφείλει να βασίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες και να διασφαλίζει την πολιτική της αυτονομία. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις αυτές, καθώς ναι μεν προσφέρει ορισμένες θέσεις στα ψηφοδέλτιά του σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο αξιώνει η συνεργασία αυτή να γίνει στη βάση του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης» και οι βουλευτές που θα εκλεγούν να αναφέρονται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το διαφαινόμενο «ναυάγιο» της συνεργασίας έχει προκαλέσει έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και αναζωπυρώνει τη φημολογία ως προς τις επόμενες κινήσεις της ηγεσίας της. Τα στελέχη που εξαρχής αντιτίθονταν στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες για την εξέλιξη στον Φ. Κουβέλη. Κάποια φέρονται να σκέφτονται την αποχώρηση και, σε κάθε περίπτωση, πολλά λέγονται για τα σχέδια και όσων φλερτάρουν με το ΣΥΡΙΖΑ και όσων στρέφονται προς άλλα σχήματα της σοσιαλδημοκρατίας.


Σε μια προσπάθεια απάντησης σε ορισμένες από τις φήμες που κυκλοφορούν, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρ. Μαχαίρας, δήλωσε: «Ζήτημα προσχώρησης της ΔΗΜΑΡ σε άλλο κόμμα δεν ετέθη ποτέ. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί που διέδιδαν ότι το κόμμα μας τήρησε τη συγκεκριμένη στάση στην προεδρική εκλογή για λόγους ιδιοτέλειας, μπορούν πλέον ανέτως να καταπιούν τη γλώσσα τους».

Ο βουλευτής Γ. Πανούσης, αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δε θα είναι υποψήφιος ξανά, πρότεινε η ΔΗΜΑΡ να μην κατέβει στις εκλογές και «να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της... κυβερνώσας αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί και, όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί».
Επέκρινε τις αποφάσεις της ηγεσίας και πρόσθεσε «η συμμαχία που σχεδίαζαν να κάνουν -εγώ ήμουν αντίθετος εξ' αρχής- και το 0,5% να επιβάλει τους όρους του στο 35%... Δεν μπορούσε να γίνει και σωστά δε γίνεται».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Τσούκαλης, δήλωσε στο «TheTOC.gr» ότι «τέτοια ταπείνωση, εξευτελισμό και απαξίωση δεν έχω αισθανθεί ποτέ στα 35 χρόνια που είμαι στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς» και χαρακτήρισε «ανήθικη» την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ευθύνες της ηγεσίας και του Φ. Κουβέλη μίλησε και ο Δ. Χατζησωκράτης, ο οποίος τόνισε ότι είχαν επισημανθεί οι κίνδυνοι μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, από την πλευρά της, σε δήλωσή της, υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το αν «επιτευχθεί σήμερα μία προγραμματική συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog