..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση ψηφοδέλτιου Ημαθίας του ΚΚΕ !!!!

Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια

                             Η εξάδα των υποψηφίων βουλευτών

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Ημαθίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος σήμερα το απόγευμα, στον πολυχώρο της "Ελιάς" στη Βέροια. Στο πλαίσιο της διαδικασίας κεντρικός ομιλητής ήταν ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα είπε αρχικά στη σύντομη εισήγησή της η Γραμματέας της Ν.Ε. του κόμματος Μαίρη Παπαδοπούλου, το ΚΚΕ, μετά το 2012 δεν το έβαλε κάτω, παρά τη μειωμένη εκλογική του δύναμη, σε μια πάλη αφύπνισης σε τοπική αυτοδιοίκηση και συνδικάτα και σε κάθε χώρο της κοινωνίας. Τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μετέχουν με συνέπεια και αυταπάρνηση στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας, ενώ με αφορμή την τρέχουσα πολιτική κατάσταση σχολίασε: "...Μας έκαναν ώστε ο κόσμος να έχει μειωμένες απαιτήσεις και αντιδράσεις στις πολιτικές που ασκούνται και θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές. Θα πρέπει να δοθούν ταξικοί αγώνες κατά της συνεχούς αντεργατικής πολιτικής. Να στηρίξει ο λαός το ΚΚΕ που μόνο αυτό μπορεί να εγγυηθεί μια πραγματικά συμφέρουσα λαϊκή πολιτική. Είναι ξεκάθαρο ότι τα μνημόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν ανεξαρτήτως της Κυβέρνησης που θα βγάλει η κάλπη. Για αυτό θέλουμε δυνατό ΚΚΕ, για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, την αποδέσμευση από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Αγωνιζόμαστε για το δίκιο των αδικημένων και των εργατών. Θέλουμε να κυβερνήσουμε αλλά με το λαό στην εξουσία χωρίς σωτήρες. Καλούμε όσους δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια να συστρατευτούν μαζί μας...".

Η εξάδα των υποψηφίων βουλευτών

Ακολούθως παρουσιάστηκε η εξάδα του ψηφοδελτίου που απαρτίζεται από τους

Ζοπουνίδη Γιώργο, συνταξιούχο μηχανολόγο - μηχανικό, Ζωγράφου Όλγα, λογίστρια, Ηλία Ιακωβίδη, αντιπρόεδρο σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ημαθίας, Μαίρη Παπαδοπούλου, λογίστρια Ιωάννα Σοφρόνωφ, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και Σάκη Τσίτση, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

                                           Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο κ. Ζαριανόπουλος είπε μεταξύ άλλων: "...Αφού βουλευτές και υπουργοί ψήφισαν με χέρια και με πόδια τα μνημόνια, σήμερα κοσμούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τόση αξιοπιστία μπορεί να έχουν...", και έφερε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον πρώτο του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθηγητή Τσουκαλά, πρώην συνεργάτη του Κ. Σημίτη. "...Το ΚΚΕ δεν κάνει προσωπικές επιθέσεις αλλά και τα ονόματα δίνουν την εικόνα στη συνέχεια της επόμενης μέρας. Δοκιμάσαμε το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο έπρεπε να φύγει η Δεξιά και είδαμε που καταλήξαμε, μετά την ΝΔ για να φύγει το ΠΑΣΟΚ και είδαμε που καταλήξαμε, και μετά τους είδαμε να συγκυβερνάνε. Και οι δύο προσπαθούν να εκπαιδεύσουν το λαό μας στην απάθεια, στην προσμονή, στην υπομονή, στην ανοχή, να ξεχάσει όλα όσα έχασε, του κλέψανε και πριν και κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης. Το μήνυμα είναι ένα: ό,τι χάσατε - χάσατε, τώρα είστε καλά σε όσα έχετε. Δεν μπορεί όμως το όραμα ενός λαού και περισσότερο ενός αριστερού να χωρέσει στο να ζήσουν με ένα ψωμί τα 3,5 εκατομύρια του λαού για να έρθει η ... δική τους ανάπτυξη.

Τι σημαίνει κούρεμα και χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής; Η χαλάρωση γι αυτούς δεν έχει καμια σχέση με την λαϊκή ανακούφιση. Θα ανοίξουν οι κρουνοί των τραπεζών για να δοθούν δισεκατομμύρια στους μεγάλους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους. Το πρόγραμμα της ΔΕΘ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια γενική κατεύθυνση της Ε.Ε. που λεει να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τους εντελώς εξαθλιωμένους, για την αποφυγή κοινωνικών εκρήξεων. Και τα γεγονότα του Παρισίου άλλωστε, έχουν μια συνάφεια με όλα αυτά. Κι από την άλλη να δοθούν δισ. ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις, ούτως ώστε να μαζευτεί σε αυτούς η οικονομική δύναμη.

Βαρύτατα πρόστιμα δε, θα επιβληθούν στις χώρες που δεν θα παράγουν υπερπλεονάσματα. Και ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός θα είναι ματωμένος από τις θυσίες του λαού. Και αυτό γίνεται σήμερα και για τέτοιους ισοσκελισμούς μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική τους στα εργασιακά κινείται γύρω από τη γενίκευση της λεγόμενης ευέλικτης εργασίας. Να φιλάς δηλαδή κατουρημένες ποδιές του βουλευτή για να δουλέψεις κάποιους ίσως μήνες. Αυτό το μέλλον μας ετοιμάζουν. Ακούσατε στην προεκλογική περίοδο να γίνεται λόγος για αυτά; Βεβαίως όχι. Γιατί να σε προειδοποιήσουν για τα ακόμη χειρότερα; Μήπως ακούσαμε το ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώνει;;; Αυτά είναι τα μόνιμα μνημόνια για την Ε.Ε.

Δεν γίνεται λοιπόν λόγος, γιατί τα έχουν συμφωνήσει και δεν πρόκειται να τα ανατρέψουν, αφού υπερψηφίστηκαν από όλους τους στο πλαίσιο της συνθήκης του Μαάστριχτ που ψήφισε και ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και δεν ήταν λάθος αλλά ταξική πολιτική του επιλογή. Ο Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Χατζηνικολάου είπε τι; Τι σημαίνει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα; Μνημόνιο με άλλο όνομα. Είπε θα πληρώσουμε τις δόσεις και μετά θα δούμε. Τι είπανε για τους μισθούς; Επιστροφή στα 751ευρώ και βέβαια θα το στηρίξουμε κι εμείς στη βουλή. Ποια η αξία του όμως; 100.000 ανθρώπους θα πιάνει, και αν. Οι εργοδότες πάλι θα έχουν την ευελιξία να ξεπεράσουν και έναν τέτοιο νόμο. Θα παίξουν μειώνοντας τα ωράρια και θα ξαναπέσουν οι εργαζόμενοι σε αυτά που παίρνουν σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να πάει κόντρα στους κεφαλαιοκράτες και την Ε.Ε.
Μια οικογένεια, με εισόδημα άνω των 800 ευρώ, είπε ο Σταθάκης, δεν πρόκειται να ενισχυθεί από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί σήμερα να ζήσει μια τέτοια πολυμελής οικογένεια; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι. Αν βέβαια περιορίσεις τις ανάγκες σου. Και επομένως όλα τα άλλα εισοδηματικά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα. Και κουβέντα για το ταμείο ανεργίας, πόσο θα ανέβει και για πόσο. Δεν απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα του ΚΚΕ.

Αφήνει τους ανέργους στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Εκεί αφήνουν το λαό μας στα ελάχιστα. Πως θα διαπραγματευτεί λοιπόν ο Τσίπρας που, όπως δήλωσε, θα κινηθεί στα πλαίσια της Ε.Ε. και τι θα πει σε αγρότες και τευλοπαραγωγούς που χάσαν την ΕΒΖ για να πάρουν ψίχουλα;;; Μια προειλλημένη απόφαση να φύγει η ζάχαρη από την Ελλάδα για προεκλογική και μόνο κατανάλωση. Ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου ομολόγησε ότι δε θα ζητήσουν καν χαλάρωση των κανόνων! Τι έγιναν οι δηλώσεις εκείνων των χρηματοοικονομικών κύκλων της Ε.Ε. που απειλούσαν μέχρι πρόσφατα; Οι απειλές για Grexit έχουν σταματήσει, λέγοντας ότι θα διαπραγματευτούν και θα συζητήσουν με οποιαδήποτε ελληνική Κυβέρνηση. Συγκλίνουν επομένως οι πολιτικές τους και όσο περνάει ο καιρός αυτό φαίνεται όλο και περισσότερο.

Όσο για το αν θα τους στηρίξουμε... Μας λένε από τη μια παρανοϊκούς και από την άλλη να τους ανεχτούμε. Μας θέλουν απλώς για άλλοθι απέναντι στο λαό. Ξέρουν τι θα κάνουν. Ο εργατόκοσμος όμως δεν περιμένει να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά. Αν συμφωνούσαμε θα μπαίναμε και στην Κυβέρνηση. Και θα μας έφτυνε ο λαός και καλά θα έκανε. Σε όσους μας λένε ...γιατί δε θέλετε να κυβερνήσετε, απαντάμε: Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την αγωνία κανενός αριστερού. Θέλουμε να κυβερνήσουμε. Δεν είναι γραφικοί, ούτε ηλίθιοι όσοι αγωνίζονται καθημερινά, με πρόγραμμα και στρατηγική, αλλά θέλουμε με το λαό, μακριά από την Ε.Ε., με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, χωρίς χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται ο λαός. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα έχει σίγουρα κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας. Υπάρχει άλλωστε κοινή βάση. Ο Καμμένος έχει πιάσει ...στασίδι για υπουργός, ο Θεοδωράκης, ο Τσουκαλάς...
Στις εκλογές όμως δεν ψηφίζεις μόνο για Κυβέρνηση αλλά και για αντιπολίτευση, αυτούς που δε βγήκαν. Και εμείς θέλουμε μια ισχυρή πραγματική αντιπολίτευση για τα λαϊκά συμφέροντα, που μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ για να ανατρέψει αυτή τη βάρβαρη κατάσταση...", κατέληξε ο κ. Ζαριανόπουλος.

πηγη: faretra Του Κωστή Χαλάτση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog