..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!!!!


Τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία καταδικάζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ειδικότερα η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «καταδικάζει τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία με πρόσχημα τις στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μαριούπολη, προαναγγέλλει νέο κύκλο κυρώσεων της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία. 
Η δήλωση αυτή της ΕΕ, που ακολουθεί την αντίστοιχη δήλωση Ομπάμα, σηματοδοτεί νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς, στο πλαίσιο των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής. Από την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ και των συμμάχων της μεγάλοι χαμένοι είναι οι λαοί που με το αίμα τους πληρώνουν ακριβά τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.


Αυξάνονται οι κίνδυνοι γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς, ενώ ακόμη πιο σοβαρά θα είναι τα πλήγματα για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους από τον εμπορικό "πόλεμο" των κυρώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι λαοί πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των συμμάχων τους, με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και όχι του ενός ή του άλλου εκμεταλλευτή του μόχθου τους, για να απαλλαγούν από τα δεσμά των λυκοσυμμαχιών του κεφαλαίου, όπως είναι η ΕΕ και να πάρουν στα δικά τους χέρια τον πλούτο που παράγουν».    
902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog