..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και λοιπών...... συγγενών!!!!!!!
Οι Ελληνες βιομήχανοι, με απευθείας παρεμβάσεις τους, ζητούν «συνεννόηση» μεταξύ των δυνάμεων της αστικής διαχείρισης πάνω στις βασικές προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η συναίνεση σήμερα είναι εθνικά ωφέλιμη όσο ποτέ (...) Να τολμήσουμε να στείλουμε στην κοινωνία και στα κόμματα ένα μήνυμα συνεννόησης και συναίνεσης». Πρόσθεσε, ακόμη, πως «το κόστος της αβεβαιότητας και ανασφάλειας που πληρώνουμε οφείλεται στο ότι δεν έχουμε καταφέρει να αποσυνδέσουμε το πολιτικό από το οικονομικό ρίσκο. Και όσο το πρώτο μεγαλώνει, θα συμπαρασύρει το δεύτερο». Οπως είπε, «μία είναι η πρόκληση για την ηγεσία μας σήμερα, πολιτική και οικονομική. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να απομονώσουμε τον κίνδυνο. Ολοι μαζί»... Βάζοντας στο τραπέζι ολόκληρη την γκάμα των αξιώσεων του ντόπιου κεφαλαίου, ζήτησε «μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση».


Στην έκθεση που δημοσίευε την Παρασκευή το αμερικανικό μονοπώλιο του χρηματοπιστωτικού κλάδου «Goldman Sachs», ανέφερε ότι «ακόμη και αν σημειωθεί κυβερνητική αλλαγή, υπάρχει χώρος για συνέχεια και για συναινετική λύση» και ότι τα περιθώρια για πισωγύρισμα από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί και εφαρμοστεί είναι «εξαιρετικά περιορισμένα». Η «Goldman Sachs» ήταν από τα μονοπώλια του χρηματοπιστωτικού τομέα που μετείχαν στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι του Λονδίνου. Ετσι η «Goldman Sachs» συμπεραίνει πως «οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, πιθανότατα θα θελήσει να κεφαλαιοποιήσει τη συγκυρία που χτίζεται στην οικονομία αντί να πυροδοτήσει φυγή κεφαλαίων που θα οδηγούσε σε διπλή ύφεση». Λέει ακόμη ότι, ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση του κυβερνητικού σκηνικού στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε θα διαφοροποιήσει τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Οι αγορές δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά την χώρα. Ενδιαφέρονται, όμως, όποιος κυβερνά να εφαρμόζει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Οι αγορές θα ανακάμψουν στον βαθμό που υποχωρήσει η αβεβαιότητα για το πλαίσιο άσκησης της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει σε χτεσινό σχόλιο ο όμιλος της «Alpha Bank». Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων της αστικής διαχείρισης οφείλουν να είναι «συμβατά με τη συνέχιση της πολιτικής προσαρμογής της οικονομίας με άξονα τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανταγωνιστική ανάπτυξη», εκτιμά η συγκεκριμένη τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog