..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνει με τα κυβερνώντα κόμματα!!!!


Μια απο τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ρ/σ «Βήμα FM»

Ερώτηση:  Και η εκτίμηση που κάνετε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απ' τη ρητορική πλευρά κινείται αντιμνημονιακά, αλλά ουσιαστικά έχει αποδεχτεί αυτό το πλαίσιο; Εχει έρθει σε επαφή, αν θέλετε, και με τους ίδιους τους παράγοντες;

Δημήτρης Κουτσούμπας:  Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί πάση θυσία να πείσει ότι είναι δύναμη που μπορεί να στηριχτεί το σύστημα πάνω του, ως βασικό κορμό μιας νέας κυβέρνησης, μιας κυβερνητικής εξουσίας, η οποία δεν θα αμφισβητήσει βασικά, στρατηγικά, κομβικά, καίρια ζητήματα, όπως θέλετε πείτε τα.
Γι' αυτό, άλλωστε, συγκλίνει σήμερα και με τα κυβερνώντα κόμματα. Δηλαδή, ποια είναι αυτά, να πω απλά; Αναγνώριση του χρέους. Λέει «αναγνωρίζω κύριοι το χρέος, ότι υπάρχει χρέος και πρέπει με έναν τρόπο να το ρυθμίσω, να το διαπραγματευτώ...». Εδώ συμφωνούν, αναγνωρίζουν και οι δύο το χρέος.
 Δεν είναι ίδια η άποψη που έχει το ΚΚΕ, γιατί εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος ως χρέος που προέρχεται από το λαό μας, αλλά οφείλεται σε συγκεκριμένους που έχουν όνομα, διεύθυνση και τους ξέρουμε όλοι.
 Και είναι φυσικά συνολικά η τάξη που έχει την εξουσία, όλοι αυτοί που πήραν ζεστό, κρατικό χρήμα, για να κάνουν επενδύσεις, είτε υποτίθεται, είτε και έκαναν κάποιες, αλλά μόνο για να έχουν την κερδοφορία τους. Και πήραν αυτά τα κεφάλαια και τα πήγαν αλλού, τα επένδυσαν σε άλλους τομείς, κάποιοι απ' αυτούς τα φάγανε, τα δώσανε σε μίζες και πάει λέγοντας, γνωστά πράγματα αυτά. Αυτοί δημιούργησαν το χρέος, μαζί με τις πολιτικές που υλοποίησαν, τις αντίστοιχες κυβερνήσεις, με τις επιλογές που έκαναν. Είτε θέλετε σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, υποτίθεται αμυντικούς - που δεν ήταν τέτοιοι, ούτε για το συμφέρον της χώρας.

Συμφωνούν, για παράδειγμα, και στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αυτό που εμείς λέμε, με την «ξύλινη γλώσσα μας», καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτό είναι κερδοφορία συγκεκριμένων, μονοπωλιακών ομίλων, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Δεσμεύσεις στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, τέλος πάντων, σε συμμαχίες και οργανισμούς που συμμετέχει η χώρα, σ' αυτά συγκλίνουν. Αρα αυτή είναι συνολικά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και διαφωνούν βέβαια στον τρόπο διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog