..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο γιορτασμός για τη νίκη του ΠΑΟΚ και το…Ασφαλιστικό!

Ο γιορτασμός για τη νίκη του ΠΑΟΚ και το…Ασφαλιστικό!

Διαβάζουμε σε σχετικό ρεπορτάζ του veriotis.gr για το πώς γιορτάστηκε, η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, στη Βέροια: 
« Με συνθήματα, πανό και βεγγαλικά απέκλεισαν την συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Εληάς και έκαναν τη νύχτα ημέρα!!! Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα συνθήματα: «Μεγάλε ΠΑΟΚ η δύναμή σου, είμαστε εμείς οι χιλιάδες οπαδοί σου», «Δικέφαλε μόνο για 'σένα, ζούμε την ζωή μας στα χαμένα», «Λένε πως είσαι μια ουτοπία κι όλο με ψάχνει η αστυνομία, ότι κι αν λένε δεν με ενδιαφέρει τί είσαι για μένα κανείς δεν ξέρει», «Στην Ελλάδα η καλύτερη ομάδα, στην Ευρώπη το καλύτερο σιρόπι, στον κόσμο ο καλύτερος λαός και στο στήθος ο Δικέφαλος Αετός» και άλλα πολλά.»

Κατανοητή η αγάπη των νέων για την ομάδα τους κατανοητοί και οι σχετικοί πανηγυρισμοί. Όμως θα περίμενε κανείς να είναι οι νέοι μας το ίδιο δραστήριοι –αγωνιστικοί και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη καθημερινή τους ζωή. Όπως για παράδειγμα τα όσα προμηνύονται σε σχέση π.χ με το Ασφαλιστικό τους. 


Σύμφωνα μ’αυτά οι ανατροπές θα περιλαμβάνουν:
 Δραστική αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 στα 6.500 ένσημα, τουλάχιστον για αυτούς που γεννήθηκαν μετά το 1975 και μπήκαν στην παραγωγή μετά το 1993, δηλαδή θεωρούνται «νέοι» ασφαλισμένοι. 

Με τον τρόπο αυτό, και παίρνοντας υπόψη τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι νέες γενιές δε θα κατοχυρώνουν ποτέ το δικαίωμα στη σύνταξη. Για τους «νέους» ασφαλισμένους που δε θα συμπληρώνουν ούτε τα 4.500 ένσημα, δε θα λαμβάνουν καμία σύνταξη, αλλά θα παραπέμπονται στο «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» των 200 ευρώ το μήνα και αυτό υπό την προϋπόθεση των εισοδηματικών κριτηρίων που θα τίθενται κάθε φορά!
Να γιατί λέμε καλή η αγάπη για το ποδόσφαιρο αλλά πιο καλή η αγάπη για την ίδια τους τη ζωή, για το μέλλον τους που δεν εάν δεν παλέψουν θα είναι εφιαλτικό!
η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog