..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Κούβα: Νέο σχέδιο υπονόμευσής της από τις..... ΗΠΑ!!!!!!!


ΑΒΑΝΑ.--
Αλλο ένα σχέδιο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού με στόχο την υπονόμευση της Κούβας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτήν τη φορά με αξιοποίηση της μουσικής ραπ. Μάλιστα το αμερικανικό πρακτορείο «Ασοσιέτεντ Πρες», που αποκάλυψε το θέμα, προσθέτει ότι «αυτοί που ανέλαβαν να τρέξουν το σχετικό πρόγραμμα έδρασαν αρκετά ερασιτεχνικά». Επρόκειτο για πρόγραμμα της Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), που είναι παραμάγαζο της CIA, που συχνά χρησιμοποιεί συγκεκαλυμμένες δράσεις για τον ίδιο σκοπό, την ανατροπή του σοσιαλισμού.

Η τελευταία περίπτωση έρχεται να προστεθεί σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις του «αντισυμβατικού πολέμου», όπως τον λέει η κυβέρνηση του νησιού της Επανάστασης, όπως είναι η διαδικτυακή πλατφόρμα, τύπου «Τουίτερ», με την ονομασία «Ζunzuneo» που αναπτύχθηκε από το 2009 ως το 2012 και δελέαζε νέους να παίρνουν και να στέλνουν μηνύματα με απώτερο σκοπό να οργανωθεί αντεπαναστατική ομάδα. Αλλη περίπτωση ήταν αυτή του προγράμματος με νέους από τη Λατινική Αμερική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του AIDS. Η τελευταία περίπτωση, που εκδηλώθηκε την ίδια περίπου περίοδο με το «Ζunzuneo», ήταν το σχέδιο προσέγγισης νέων μουσικών της ραπ, ειδικά αυτών που είδαν ότι στους στίχους τους εκφράζονταν κριτικά προς την κυβέρνηση. 

Ετσι, με το πρόσχημα των πολιτιστικών ανταλλαγών και προγραμμάτων προσεγγίζονταν καλλιτέχνες, πολλοί χωρίς να γνωρίζουν τους σκοπούς του προγράμματος, και επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί αντεπαναστατικό κίνημα. Η υπόθεση έγινε αντιληπτή από τις κουβανικές αρχές και σταμάτησε, ενώ ορισμένοι μουσικοί που είχαν αναλάβει ρόλο εγκατέλειψαν την Κούβα. Είναι πάντως ενδεικτικό ότι το πρόγραμμα είχε αναλάβει με εντολή της CIA ο Σέρβος μουσικός παραγωγός Ράικο Μπόζιτς, με την εταιρεία «Creative Associates International». Ο συγκεκριμένος είχε ενεργό ρόλο στο κίνημα της αντιπολίτευσης στη Σερβία ενάντια στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς το 2000, καθώς και σε Τυνησία (βλέπε ρόλο και στη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη»), Ουκρανία, Λίβανο και Ζιμπάμπουε.
Σε γραπτή της δήλωση, η USAID εντελώς κυνικά ανέφερε ότι τα προγράμματα αυτά ήταν μέρος ενός τετραετούς συμβολαίου που έληξε το 2012 και αρνήθηκε ότι ήταν παράνομα και κρυφά.
Ριζοσπάστης 13-12-2014

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΝΟΜΑ..Ησαν..
    ΚΡΥΦΑ..Οχι πλεον...!!
    Οι παγκοσμιοι χωροφυλακοι,φορανε συγκεκριμμενη στολη...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog