..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Δηλώσεις καλεσμένων στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ (Video)


Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην έναρξη των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Εκπρόσωποι του ταξικού εργατικού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, εκπρόσωποι από το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα, οι πρέσβεις της Κούβας και της Παλαιστίνης, βουλευτές του ΚΚΕ και συνεργαζόμενοι με το Κόμμα στις πολιτικές αναμετρήσεις.

Οι δήμαρχοι Πατρέων, Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, ενώ παραβρέθηκαν άνθρωποι από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, εκπρόσωποι θεραπευτικών κοινοτήτων.

Τη χαρά για την απελευθέρωση των τριών Κουβανών αγωνιστών από τις φυλακές των ΗΠΑ θέλησε να μοιραστεί μαζί με την ΚΝΕ με τις δηλώσεις του ο πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες. Τις ευχαριστίες προς το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού εξέφρασε ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι

Την αισιοδοξία τους πως η ΚΝΕ έχει λαμπρό μέλλον εξέφρασαν άνθρωποι του Πολιτισμού και του Αθλητισμού όπως ο Κώστας Καζάκος, η Ζωή Βαλάση, ο Διονύσης Γρηγοράτος, ο Λάκης Χαλκιάς και η ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη.

Θερμά λόγια είχαν για την ΚΝΕ οι πανεπιστημιακοί Κώστας Κάππας και Πασχάλης Μολυβδάς, όπως επίσης οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, που στηρίχθηκαν στις τοπικές εκλογές από το ΚΚΕ.

Η πρόεδρος της ΟΓΕ Μαιρήνη Στεφανίδη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις νέες κομμουνίστριες που έχουν ταχθεί στον ταξικό αγώνα και ο απόστρατος ταγματάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Μιχάλης Μιχαήλ ανέφερε πως η ΚΝΕ είναι το διαμάντι της ελληνικής νεολαίας.

Ο αγώνας της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά αναγνωρίζεται ιδιαίτερα ειδικά από της οικογένειες των νέων παιδιών που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης. Τιμή τους χαρακτήρισαν την πρόσκληση της ΚΝΕ να παραστούν στο 11ο Συνέδριο η Βάσω Κολυβά και ο Βασίλης Πάνου από το Σύλλογο Γονέων και Φίλων του «18 ΑΝΩ» και η Άννα Δημητρακοπούλου από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ-ΝΟΣΤΟΣ.  

{Σημείωση: Πατώντας στο όνομα βλέπετε το Video}


Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog