..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δεν γλυτώνουν τις κατασχέσεις όσοι προχωρούν στην ρύθμιση των....... 100 δόσεων!!!!!!!!



Όχι μόνο δεν γλυτώνουν τις κατασχέσεις αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα τις υποστούν αφού αυτούς θα έχει φάτσα κάρτα στην λίστα των προς εκτέλεση.Ουσιαστικά αυτοί που θα μπουν στην ρύθμιση καταδίδουν τον εαυτό τους.

Του Σπύρου Δημητρέλη στο www.capital.gr

Με μια αρνητική έκπληξη έρχονται τις τελευταίες ημέρες αντιμέτωποι οι οφειλέτες του δημοσίου που προχωρούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ενώ έχουν επιβληθεί εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις εισοδημάτων. Διαπιστώνουν ότι ενώ ρύθμισαν τις οφειλές τους, οι κατασχέσεις δεν αίρονται καθώς υπάρχει πρόβλεψη στις διατάξεις της ρύθμισης των 100 δόσεων ότι για να αρθεί η κατάσχεση θα πρέπει να εξοφληθεί το 50% της οφειλής.

Ας δούμε το παραπάνω με ένα παράδειγμα. Ένας φορολογούμενος χρωστάει στην εφορία 20.000 ευρώ και έχει επιβληθεί σε βάρος του κατάσχεση εισοδήματος από την εκμίσθωση ενός ακινήτου ύψους 500 ευρώ μηνιαίως. Ο ίδιος προχώρησε στη ρύθμιση της οφειλής του με 100 δόσεις και καλείται κάθε μήνα να καταβάλει 260 ευρώ (μαζί με τους τόκους). 

Θα συνεχίσει να του παρακρατείται και το εισόδημα από το ενοίκιο μέχρι το ποσό της οφειλής να μειωθεί κάτω από τα 10.000 ευρώ. Μάλιστα, για να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει εφεξής να είναι συνεπής σε όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις (πχ. πληρωμή ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος κλπ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog