..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σεισμική δόνηση στην Κεφαλονιά 5,1 Ρίχτερ

Ημερομηνία: 09-11-2014
Τοπική ώρα: 01:15
10 χλμ Νοτιοδυτικά του Αργοστολίου
ML: 5.1 R
Βάθος: 5 χλμ

01.16: Σεισμική δόνηση αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα

01.21: Σύμφωνα με την προκαταρκτική (νεώτερη) μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινιστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός είχε ένταση 5,1 Ρίχτερ και επίκεντρο 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά (στην περιοχή Βαρδιάνων). Σημειώθηκε στη 1.15 τα ξημερώματα σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε όλη την νότια Ελλάδα.

01.23: Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στην προκαταρκτική του μέτρηση (νεώτερη), καταγράφει την ένταση του σεισμού στα 5,2 Ρίχτερ, με το επίκεντρο 12 χιλιόμετρα δυτικά από το Αργοστόλι.

01.34: Πληροφορίες από την Κεφαλονιά αναφέρουν ότι ο σεισμός είχε βοή και διάρκεια ενώ σημειώνονται αισθητές μικροδονήσεις με μεγαλύτερη αυτή που κατεγράφη στη 1.29 με ένταση 2,2 Ρίχτερ.

01.43: Στο Αργοστόλι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους αλλά γενικώς επικρατεί ψυχραιμία, σύμφωνα με μαρτυρίες στο thebest.gr.

Πηγή: seismoi-live.gr & thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog