..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Δραγασάκης: Θα χρειαστούν σκληροί αγώνες για τα........ ψίχουλα!!!!!!!

01-10-14

Είπε ο Γ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news»: «To ΚΚΕ κατανοεί την κρίση ως "κυκλική" και όχι ως δομική, υποτιμώντας την καταστροφική δυναμική και αρπακτικότητα του σύγχρονου καπιταλισμού χαρακτηρίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ "ψίχουλα" υποτιμώντας το συγκρουσιακό περιεχόμενό τους. Ομως, ακόμη και για να κερδηθούν αυτά τα "ψίχουλα", θα χρειαστούν σκληροί αγώνες και ευρεία λαϊκή συμπαράταξη, προκειμένου να καμφθούν οι ορατές και συγκαλυμμένες αντιδράσεις και να ανοίξει ο δρόμος για τις βαθιές αλλαγές, τις ριζικές μεταρρυθμίσεις και τους μακρόπνοους μετασχηματισμούς που έχει ανάγκη η κοινωνία».
Η εξαπάτηση του λαού σε όλο της το μεγαλείο. Ο Γ. Δραγασάκης «θυμήθηκε» πόσο «βάρβαρος είναι ο καπιταλισμός» (επικρίνοντας το ΚΚΕ ότι δήθεν δεν το καταλαβαίνει!), για να τεκμηριώσει ότι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα πρέπει να αποδεχτούν μια ζωή με μειωμένες απαιτήσεις, να συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που του προσφέρουν και θα εξανεμιστούν μέσα στο συνολικό πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ, που οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανέγγιχτο! Η υπογράμμιση ότι για αυτά τα ψίχουλα θα «χρειαστούν σκληροί αγώνες» για να υλοποιηθούν προετοιμάζει τους εργαζόμενους να είναι υπομονετικοί και καρτερικοί, γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο δε χωράει και πολλά. Τέτοιο, λοιπόν, λογικό άλμα για να τεκμηριωθεί η ανάγκη συμβιβασμού με τον καπιταλισμό. Σοφιστείες σε όλο τους το μεγαλείο!

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog