..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Προς Στέφανο Μολόχα: Περάστε από το Τμήμα δι'........υπόθενσίν σας!!!!!!!!



Μια περίεργη κλήση, όπως την χαρακτηρίζει, έλαβε πρόσφατα ο 27χρονος φοιτητής, μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ Στ. Μολόχας από την Ασφάλεια Βόλου. Καλείται για ένορκη κατάθεση στην Ασφάλεια, για αόριστη υπόθεση που αφορά «Παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, έκρηξη και εμπρησμό κατά συναυτουργία» και, μάλιστα, ειδοποιείται προσωπικά από αστυνομικό πριν λάβει την κλήση ότι «έχει αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο»! Οπως καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος φοιτητής, «ο αρμόδιος υπαστυνόμος μου ζήτησε να καταθέσω στην Ασφάλεια αναφέροντάς μου ότι έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου... Μου ζήτησε "να πάω φιλικά" χωρίς να ανοίξει το θέμα, κατά κάποιο τρόπο εκβιάζοντάς με...». Η Αστυνομία αρνείται να κοινοποιήσει αν υπάρχει εισαγγελική εντολή για διενέργεια προανάκρισης. Με εξώδικη δήλωση μέσω δικηγόρων ο Στ. Μολόχας αρνείται να καταθέσει, με το σκεπτικό ότι έχουν παραβιαστεί στοιχειώδεις δικονομικές εγγυήσεις. Το ΝΑΡ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός ως «τρομοκρατική στοχοποίηση αγωνιστή γνωστού για τη δράση του με στόχο τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση του κινήματος».
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

2 σχόλια:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog