..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Θανάσης Παφίλης: Τοποθέτηση στη Βουλή για τα οικονομικά των κομμάτων


 


Ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 5 και 7 που αναφέρονται στην οικονομική ενίσχυση κομμάτων μέσω κουπονιών και στη χρηματοδότηση κομμάτων από επιχειρήσεις θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. 

Τοποθετήσεις επί των άρθρων έγιναν το πρωί της Τετάρτης στη συζήτηση του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί τη χρηματοδότηση των κομμάτων από τις επιχειρήσεις και επιβάλλει πλήρες φακέλωμα των μελών και των φίλων τους.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ -με εξαίρεση το ΚΚΕ- τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν επιμέρους άρθρα, που όμως εξυπηρετούν τη βασική του φιλοσοφία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε στην κατ' άρθρο συζήτηση ότι το νομοσχέδιο αποτελεί πράγματι τομή, αλλά σε «αντιδραστική κατεύθυνση», κατ' επιταγή των κατευθύνσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναδεικνύοντας τους στόχους του νομοσχεδίου, επισήμανε ότι «προσπαθούν να αλλοιώσουν το χαρακτήρα των κομμάτων». Πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η θεσμοθέτηση των «λόμπι» μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, ξεκαθάρισε ότι η διαπλοκή και η διαφθορά είναι συστατικό του συστήματος και έχουν νομιμοποιηθεί.

Σε σχέση με το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ότι ελέγχεται αυστηρά από ορκωτούς λογιστές και δεν πρόκειται να δεχθεί να φακελώνονται οι άνθρωποι που το ενισχύουν. Όπως είπε, νόμιμο είναι να μπορεί ο καθένας που πιστεύει σε ένα κόμμα να το στηρίζει και οικονομικά.


Ο Θανάσης Παφίλης απευθύνθηκε σε αυτούς που δηλώνουν ότι διαφωνούν με την καταγραφή των κουπονιών, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και να καταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Απαντώντας στον αντικομουνιστικό οχετό της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι πάει πολύ να εγκαλούν το ΚΚΕ αυτοί που έχουν εισοδήματα από «μπραβιλίκια» και άλλες χρηματοδοτήσεις αυτού του είδους.


Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog