..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΕ: Νόμπελ δολοφονίας!!!!


Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της εγκληματικής επιδρομής του ισραηλινού στρατού ενάντια στο μαρτυρικό παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.
«Τα παιδιά είναι το 30% των άμαχων θυμάτων», εκτίμησε η Unicef, ο απολογισμός της οποίας βασίζεται στον αριθμό των νεκρών που η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει, ο οποίος όμως κινδυνεύει να αυξηθεί. «Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες ενδέχεται να αυξηθεί αφού γίνουν κάποιες επιβεβαιώσεις», επεσήμανε η Unicef, η οποία διευκρίνισε ότι τα στοιχεία της είναι προσωρινά και επιβεβαιώνονται «στο μέτρο που είναι δυνατό στην τρέχουσα κατάσταση».
Όμως ήδη «από τις 8 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου έχουν καταγραφεί οι θάνατοι 296 παλαιστίνιων παιδιών» εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτά τα 187 είναι αγόρια και τα 109 κορίτσια, ενώ τουλάχιστον 203 παιδιά ήταν μικρότερα των 12 ετών.
Περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.


Την έκταση όμως, της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα αποκαλύπτει ειδική έκθεση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα για τις συνέπειες από τις επιθέσεις του Ισραήλ.
Τα στοιχεία (για τα διάστημα 8 Ιουλίου – 5 Αυγούστου) είναι αποκαλυπτικά:
-  Νεκροί Παλαιστίνιοι: 1.875
-  Τραυματίες Παλαιστίνιοι: 9.567
-  Κατεστραμμένα κτίρια: 5.930
-  Μερικώς κατεστραμμένα κτίρια: 4.820
-  Σπίτια που υπέστησαν ζημιές: 32.150
-  Σχολεία που υπέστησαν ζημιές: 141

-  Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που υπέστησαν ζημιές: 17 νοσοκομεία και 7 κλινικές έχουν υποστεί ζημιές, 10 νοσοκομεία και 44 κλινικές έκλεισαν, 22 ασθενοφόρα υπέστησαν ζημιές, 83 υπάλληλοι στον κλάδο της υγείας τραυματίστηκαν, 19 σκοτώθηκαν μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
-  Επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους: 46 τζαμιά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και 140 έχουν υποστεί ζημιές. Δέκα μουσουλμανικά κοιμητήρια υπέστησαν επιθέσεις. Δύο εκκλησίες και ένα χριστιανικό κοιμητήριο υπέστησαν ζημιές
-  Περισσότεροι από 485.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους (σχεδόν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της Γάζας) – 1.700.000 άνθρωποι (ο συνολικός πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας) έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή των υποδομών ηλεκτρισμού και νερού

«Η ισραηλινή αδιαφορία για τις ζωές των Παλαιστινίων είχαν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες θανάτους. Αντί να μάθουν από τις παρελθούσες εμπειρίες, κάποιες χώρες έδωσαν το πράσινο φως στις ισραηλινές δυνάμεις να βομβαρδίσουν και να εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας. Η διεθνής κοινότητα έχει την νομική και ηθική ευθύνη να προστατεύσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό που ζει κάτω από την ισραηλινή κατοχή και να αποδώσει ευθύνες στο Ισραήλ για τις σοβαρές παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μη απόδοση ευθυνών θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις αθλιότητες και τα εγκλήματα του Ισραήλ. Η απουσία διεθνούς δράσης θα ενθαρρύνει ένα νέο μακελειό», αναφέρει εξάλλου η σχετική ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog