..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΕΕ: Ιμπεριαλιστική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία...

Περνά στο επόμενο στάδιο με συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης
Αποκαλυπτική η ενημέρωση που έγινε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, στο Στρατηγείο της Λάρισας
   
Εικόνα: Απο το Στρατηγείο της Λάρισας

Στην επόμενη φάση της προχωρά η ιμπεριαλιστική επιχείρηση - επέμβαση δυνάμεων της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ), επιχείρηση που υποστηρίζουν ενεργά οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις κατόπιν εντολών της κυβέρνησης προς γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ΚΑΔ έχει αποσταλεί στρατιωτική δύναμη περίπου χιλίων ανδρών από χώρες - μέλη της ΕΕ (επιχείρηση EUFOR RCA), με πρόσχημα ανθρωπιστική κρίση και εμφύλιες συρράξεις που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν σε μια χώρα πλούσια σε ορυκτά και ενεργειακά αποθέματα. Διόλου τυχαία, στη χώρα επιχειρεί, επίσης, γαλλική στρατιωτική δύναμη με την κωδική ονομασία «Sangaris» συν στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ενωσης. Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ (ΕΣΕΕΕ, European Union Operation Headquarters, EU OHQ-Larissa, ενεργοποιήθηκε στις 24/3/2006), που εδρεύει στη Λάρισα (στην έδρα της 1ης Στρατιάς) να έχει τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ. Το στελέχωσε με Ελληνες επιτελείς (αποτελούν την κυρίως δύναμη του Στρατηγείου, αριθμώντας 72 εκ συνόλου 129). Κατάφερε υποδιοικητής της EUFOR RCA να οριστεί Ελληνας ταξίαρχος. Εδωσε στις δυνάμεις που επιχειρούν στην ΚΑΔ τον Κινητό Κόμβο Επικοινωνιών του Στρατηγείου, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μεταξύ τους επικοινωνίες. Επιπλέον, τα σύγχρονα δορυφορικά συστήματα που διαθέτει μπορούν σε «ζωντανό χρόνο» να συλλέγουν δεδομένα από το πεδίο των τακτικών επιχειρήσεων στην ΚΑΔ και μέσω αυτών να παρέχονται οι επιτελικές κατευθύνσεις από το ΕΣΕΕΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε σε αντιπροσωπεία του Κόμματος και της ΚΝΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον επιτελάρχη του ΕΣΕΕΕ ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, το Σάββατο, στο περιθώριο της διαδήλωσης της ΚΝΕ έξω από το στρατηγείο και της επίδοσης Υπομνήματος, με το οποίο ζητείται να μην υπάρχει καμία συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ:

-- Στην EUFOR RCA ξεκίνησε να σχεδιάζεται η διαδικασία απεμπλοκής, χωρίς ωστόσο να παίρνουν πόδι ξένες δυνάμεις από την ΚΑΔ. Με «καπέλο» τον ΟΗΕ θα αναπτυχθεί άλλη δύναμη, με την κωδική ονομασία MINUSCA, όπου θα συμμετέχουν 10.000 κυανόκρανοι συν άλλοι 1.800 ένοπλοι ως τμήματα στρατοχωροφυλακής (κατ' αρχάς από τις αφρικανικές χώρες Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Μάλι, Μαρόκο, Σενεγάλη).

-- Η MINUSCA αναμένεται να αναγγείλει «αρχική επιχειρησιακή ικανότητα» στις 15/9, και η EUFOR RCA να της παραδώσει πλήρως τα ηνία στις 15/12, οπότε και θα ξεκινήσει η επιστροφή των δυνάμεων της δεύτερης, στα κράτη - μέλη που συνέδραμαν στη συγκρότηση της αποστολής.

-- Τις επόμενες μέρες, 22 και 23/7, αναμένεται να γίνει σύσκεψη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να καταληχθεί ποιες χώρες - μέλη θα συνεισφέρουν με αεροπλάνα για την απεμπλοκή των τμημάτων της EUFOR RCA.

Την ίδια στιγμή, από αρμόδιες πηγές εκτιμάται ότι στην ΚΑΔ έχουν διεισδύσει 140 και πλέον «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», με «ύποπτο ρόλο», όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Οτι λειτουργούν σαν «δούρειος ίππος», προκειμένου διάφορα κέντρα να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στην ΚΑΔ και γενικά στην αφρικανική ήπειρο. Ταυτόχρονα, υπάρχει εκτίμηση ότι στην ΚΑΔ υπάρχει διείσδυση των λεγόμενων «τζιχαντιστών» (από τη ΛΔ Κονγκό και άλλες, όμορες χώρες) και όποιου κρύβεται πίσω τους, και υποκίνηση από μέρους τους συγκρούσεων.


Πηγή: Ριζοσπάστης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog