..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης διαστρεβλώνει και συκοφαντεί το ΚΚΕ !!!!!!!!!!!!!

Το πουλί, ο κόρακας, μπορεί μόνο να κράζει. Αυτό δεν αλλάζει.
Το λέμε για τον Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ, που χωμένος μέχρι το λαιμό στους πιο σκληρούς αντιλαϊκούς μηχανισμούς της ΕΕ, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ.
Τι έγινε στη χτεσινή συνεδρίαση της Ευρωβουλής;
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ζήτησε το λόγο επί διαδικαστικού ζητήματος για να αναφέρει (όπως έκανε άλλωστε στη συνέχεια) πως οι ευρωβουλευτές που δεν είναι ενταγμένοι σε πολιτική ομάδα μπορούν να μιλούν, μόνο, για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό του κόμματος που ανήκουν.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τού αφαίρεσε το λόγο.
Τι έκανε ο Παπαδημούλης;
Προσπάθησε να πιαστεί από αυτό το γεγονός και να πει ότι η αποχώρηση του ΚΚΕ από την GUE/NGL το οδηγεί δήθεν σε περιπέτειες.
Να δούμε την ουσία.
Το ΚΚΕ έχει μεγάλη πείρα από τη συμμετοχή του στο Ευρωκοινοβούλιο και τη διαπάλη μέσα στην GUE/NGL. Στη βάση αυτής της πείρας η ΚΕ αποφάσισε οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ να μην ενταχτούν σε καμία Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η ΚΕ τόνισε πως η βασική δέσμευση, που το ΚΚΕ έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι να αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια που εξυφαίνονται στην ΕΕ και πάνω από όλα να συμβάλλει έτσι ώστε να δυναμώνει ο αγώνας των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία.
Αυτή η δέσμευση δεν μπορεί να υπηρετηθεί με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ σε πολιτικές ομάδες που έχουν ως κύρια γραμμή τον εξωραϊσμό και τη στήριξη της ΕΕ.
Μεστά λόγια, που η αξία τους αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα.
Τι μαρτυρούν τα γεγονότα;
Μαρτυρούν πως η GUE/NGL έχει ρυμουλκηθεί από το ευρωκόμμα, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που είναι κατασκεύασμα της ΕΕ και υπερασπιστής της στρατηγικής της.
Μαρτυρούν πως η GUE/NGL μαζί με τις ομάδες των σοσιαλιστών, των πρασίνων και το Λαϊκό Κόμμα έχουν προωθήσει κοινά ψηφίσματα.
Μαρτυρούν πως δυνάμεις της GUE/NGL συμμετέχουν στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, στην παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, στην ανιστόρητη ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό.
Μαρτυρούν πως κόμματα και ευρωβουλευτές της GUE/NGL στήριξαν τον πόλεμο στη Λιβύη, την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας ή την υπονομευτική εκστρατεία ενάντια στην Κούβα, δεν καταδίκασαν την επέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία κλπ., κλπ.
Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ συνεχίζουν την πάλη για τα συμφέροντα, τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, σε αντίθεση με την ΕΕ και την πολιτική της, αντιπαλεύοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εξασφαλίζοντας το δικαίωμα στην αυτοτελή, αποτελεσματικότερη ιδεολογική - πολιτική δράση.
Αυτό επιβεβαιώνει η πράξη. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έχουν κάνει πολλές προφορικές και γραπτές παρεμβάσεις για καυτά λαϊκά προβλήματα, έχουν σημαντική παρουσία στους χώρους δουλειάς και έτσι θα συνεχίσουν...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Γ. Μ. Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog