..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Συνεχίζεται η φοροληστεία!!!

Γελοιογραφία: Πέτρος Τσιολάκης
Με τη διαδικασία της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων (εισοδήματα 2013) θα συνεχιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα η φοροληστεία απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά. Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ής Ιουνίου, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε «καθυστέρηση θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος, όπως και στη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος».

Γελοιογραφία: Soloup
Σημαντικό μέρος της φοροληστείας απέναντι στους μισθούς και τις συντάξεις έχει ήδη προχωρήσει μέσω της αυξημένης μηνιάτικης παρακράτησης του φόρου που διενεργήθηκε στη διάρκεια του 2013 απευθείας από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία των συνταξιούχων (κατάργηση τόσο του γενικού αφορολόγητου ορίου, όσο και του πρόσθετου αφορολόγητου για προστατευόμενα παιδιά, αύξηση συντελεστών φορολόγησης). Παράλληλα, σύμφωνα με το φορολογικό νόμο, έχει καταργηθεί σχεδόν το σύνολο των προβλεπόμενων «ελαφρύνσεων» στη βάση των αποδείξεων που προσκόμιζαν τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως για τόκους στεγαστικών δανείων (α' κατοικίας), νοίκια, φροντιστήρια παιδιών κ.ά. Η «ελάφρυνση» για ιατρικές δαπάνες - νοσήλια, που δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αναγνωρίζεται μόνο για το κομμάτι που ξεπερνά το 5% του ετήσιου εισοδήματος. Δηλαδή, για φορολογούμενο με εισόδημα στα 15.000 ευρώ, αναγνωρίζουν ιατρικές δαπάνες μόνο κατά το μέρος τους που ξεπερνά τα 750 ευρώ. Ετσι, στην περίπτωση που ξόδεψε 800 ευρώ θα υπολογίσουν μόλις 50 ευρώ και αυτά με συντελεστή 10%, με την τελική «έκπτωση φόρου» να υπολογίζεται μόλις στα 5 ευρώ. Να σημειωθεί ότι για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις προβλέπεται η υποχρέωση εμφάνισης αποδείξεων λιανικής αξίας στο 25% του οικογενειακού εισοδήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, επιβάλλουν και πρόστιμο 10% πάνω στην αξία των αποδείξεων που «λείπει».
Γελοιογραφία: Πέτρος Τσιολάκης
Στην επικαιρότητα επανέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών το ζήτημα της κατάσχεσης μέσω τραπεζικών λογαριασμών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία ενόψει των εκκαθαριστικών σημειωμάτων που θα αποσταλούν μαζικά το επόμενο διάστημα με ακατάσχετο όριο στα 1.500 ευρώ το μήνα και αφορά σε λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων. Ακατάσχετα είναι και τα κάθε είδους προνοιακά επιδόματα καθώς και το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα.

REAL.GR 25/06/14
Γελοιογραφία: Δημήτρης Γεωργοπάλης
Εξάλλου, για τη θέση της Γενικής Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προορίζεται η Αικ. Σαββαΐδου, στέλεχος στην εταιρεία συμβούλων «PwC-Ελλάς», μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Πηγή: Ριζοσπάστης


2 σχόλια:

  1. με 1000 και πλεον φορολογικες διαταξεις τα τελευταια 4 χρονια,πολυνομοσχεδια,δαιδαλωδεις εγκυκλιους(το "δαιδαλωδεις" σημαινει οτι σε κλεβω καταμουτρα αλλα το κανω νομιμα μεσα απο χαωδεις νομοσχεδια που δεν μπορεις να βρεις το δικαιο σου),εφαρμοστικους φορολογικους νομους η ναζιστικη κυβερνηση μας χρεωνει τα αφμ μας με το ετσι θελω...ο πολεμος του συστηματος για να ανακαμψει η κερδοφορια του απο την κριση το οποιο το ιδιο δημιουρησε,διεξαγεται στο πεδιο της φορολογιας,της εργασιας,της περιθαλψης και της παιδειας..
    ιδιως στο πεδιο της φορολογιας το τριπτυχο τους ειναι αυτο:
    1)δημιουργια ψευτικης φορολογητεας υλης(με τα τεκμηρια γινεται αυτο,δλδ σου λενε με το ετσι θελω οτι εχεις ενα πλασματικο εισοδημα που στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει)
    2)υπερφορολογηση αυτου του ψευτικου πλασματικου εισοδηματος που σου επεβαλλαν με το ετσι θελω,δλδ δε φτανει αυτο αλλα ερχονται και υπερφορολογουν το ηδη ψευτικο εισοδημα απο πανω..φασισμος εις το τετραγωνο και τριτον
    τριτον,μετα απο τα παραπανω ερχεται η κατασχεση...διοτι απλα εχει συσσωρευθει ενα φιρμανι απο χρεη απο φορους και σου λενε "κυριε χρωστατε και σου περνουμε το σπιτι"....
    το παραπανω αρθρο απλα σκιαγραφει την φορολογικη επικαιροτητα που τρεχει αυτην την στιγμη με αφορμη την υποβολη των δηλωσεων αλλα κανει και μια αναφορα στις φοροαπαλλαγες που κοπηκαν..τα παραπανω που γραφω ειναι η γενικη πολιτικη κατευθυνση της κλεψιας μεσω της φορολογιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτό κι εμπεριστατωμένο το σχόλιο σου geoanvar...Σ' ευχαριστούμε πολυ...Να 'σαι καλά...

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog