..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Τι έχετε να πείτε κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι για την ανάπτυξη του τόπου σας;

Απόσπασμα από την ομιλία του υπ. δήμαρχου Χρήστου Αλευρά, στην Αλεξάνδρεια

……Διαχρονικά έχουμε  προειδοποιήσει και ενημερώσει τους δημότες  ότι οι Δήμοι είναι ένα ακόμα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις προκειμένου να περάσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές.
 Πρόκειται για το δεξί τους το χέρι .
Ο δήμος Αλεξάνδρειας φυσικά δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα .
 Στα 3,5 χρόνια της διοίκησης Δημητριάδη, ζήσαμε έργα και ημέρες μιας αντιλαϊκής διοίκησης που ολοφάνερα και προκλητικά όχι μόνον στάθηκε μακριά, αλλά βρέθηκε και απέναντι από τις ανάγκες των δημοτών .
 Θέλετε ένα ενδεικτικό παράδειγμα:
Την περασμένη Κυριακή, στο εργοστάσιο ζάχαρης του Πλατέως διοργανώθηκε ημερίδα από τους καλλιεργητές τεύτλων, όπου στη τοποθέτηση μου εκφράστηκα  μεταξύ άλλων και για τη στάση της διοίκησης του δήμου μας.
Ήταν πριν δυο χρόνια , είπα, όταν κατέθεσα ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας για την σωτηρία του εργοστάσιου ζάχαρης, για την συνέχιση της λειτουργίας του, για να μην πάει σε ξένα χέρια ,για να μην ερημώσει περισσότερο ο τόπος από το κλείσιμο του.
Ξέρετε πόσοι ψήφισαν την πρόταση μου;
Μόνον εγώ.
Ψήφοι ένας.


Κι όμως στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπούνται όλες οι πολιτικές τάσεις......
Κι όμως στο ψηφοδέλτιο του κου Δημητριάδη περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι-στελέχη στο εργοστάσιο ζάχαρης.....
Ακούσατε βέβαια και το δήμαρχο, γεωπόνο το επάγγελμα, πολλές φορές να διατυμπανίζει ότι πρέπει να στραφούμε σε άλλες καλλιέργειες όπως π.χ. το γκότζι μπέρι και ο θεός να μας φυλάει τι άλλο ετοιμάζεται να μας προτείνει....
Ίσως ακόμη να προλάβατε να διαβάσετε και την  έκθεση ιδεών επιπέδου μικρής τάξης γυμνασίου, στο φυλλάδιο που προεκλογικά κυκλοφόρησε, όπου λέει μεταξύ άλλων ότι δήθεν συνεχίζει μαζί με τους δημότες και είναι έτοιμος να εκπονήσει το νέο «σύμφωνο για την ανάπτυξη» του δήμου Αλεξάνδρειας.
Όπου και τονίζει ότι «προτεραιότητα μας αποτελεί ο σχεδιασμός ενός Ολοκληρωμένου Μεσο-Μακροχρόνιου Προγράμματος που θα αναβαθμίζει την ζωή των πολιτών και θα μειώνει τις ενδοκοινοτικές και ενδοπεριφερειακές ανισότητες......»
12 χρόνια δήμαρχος και τώρα υπόσχεται ότι ....τώρα είναι έτοιμος να αρχίσει να σχεδιάζει...
 Κάτι είναι και αυτό, «κάλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός μας.
Κάποιος πρέπει να του υποδείξει ότι όταν έχουμε μπροστά μας τον λαγό δεν ψάχνουμε για το ντορό του .
Όταν έχουμε ένα  εργοστάσιο που στήθηκε με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, που πρόσφερε αφειδώς επι πολλά χρόνια έσοδα στην περιοχή μας και βρίσκεται μάλιστα και σε πλήρη λειτουργία και δεν αγωνιζόμαστε και σαν δημοτική αρχή να το διασώσουμε αλλά αντίθετα  εμείς ψάχνουμε την πιθανή ανάπτυξη αλλού και αποπροσανατολίζουμε την κοινή γνώμη από το κυρίως πρόβλημα οδηγώντας τις συζητήσεις είτε στα γκότζι -μπέρι είτε στις στέβιες κτλ, τότε προφανώς και το καταδικάζουμε με τις ευλογίες των πολιτικών που υπηρετούν από κοινού  τόσο ο δήμαρχος όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην φυσικά της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος διεκδικητής της δημαρχίας ο κος Γκυρίνης, αγρότης κατά το επάγγελμα  παραβρέθηκε για λίγο στην ίδια εκδήλωση, στο εργοστάσιο ζάχαρης, ίσα-ίσα για την τιμή των όπλων και την λήψη των αναγκαίων φωτογραφιών,  ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που καίει τον τόπο και τους ανθρώπους του.


  Όμως αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε ο συνδυασμός του, για να διαπιστώσει ότι και αυτή η δημοτική παράταξη εμφορείται από τις ίδιες ακριβώς αντιλήψεις που διέπουν και την παράταξη του κου Δημητριάδη. 
πηγη : ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog