..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εξηγήσεις προς ....ανεπίδεκτους, σχετικά με το αγαθό που λέγεται νερό!!


Απόσπασμα από την ομιλία του υπ. δήμαρχου Χρήστου Αλευρά, μπροστά στο ....πρώην «Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας»
  επίσκεψη κλιμακίου της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας στα φίλτρα


…Η κυβέρνηση τώρα αποδίδει στο δήμο ελάχιστο μέρος μόνον των πόρων που έχει παρακρατήσει για να αποδώσει στη τοπική διοίκηση, υποχρεώνοντας τους δήμους να επιβάλλουν αυξημένα συμπληρωματικά ανταποδοτικά τέλη , χωρίς να αντιμετωπίσει καμιά διαμαρτυρία από τους εκλεγμένους με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημάρχους, που κατάντησαν οι σερβιτόροι της αντιλαϊκής πολιτικής, οι διαχειριστές της κρίσης σε τοπικό επίπεδο.
Ιδιαίτερα στον τόπο μας, το υγιεινό νερό από τις πηγές του Βέρμιου, γίνεται όλο και πιο απόμακρο όνειρο για τους κατοίκους που καλούνται να χρυσοπληρώνουν το φιλτραρισμένο νερό επισφαλών γεωτρήσεων.
  Απόφαση που αξίζει να τονισθεί ότι εκφράζει απόλυτα τη λογική τουλάχιστον του ωχαδερφισμού της διοίκησης, για να μην την χαρακτηρίσουμε με βαρύτερους επιθετικούς προσδιορισμούς .
  Όταν η Νάουσα με το ίδιο πρόγραμμα της περιφέρειας με 960.400 ευρώ κατασκεύασε 16703 μέτρα δίκτυο ύδρευσης για κάποια χωριά σκεφτείτε τι θα μπορούσε να γίνει με τα 3 εκατομμύρια που μας στοίχισαν τα φίλτρα που έβαλε ο κος Δημητριάδης επιλεκτικά ΜΟΝΟΝ στα χωριά του πρώην δήμου Πλατέως.
Τα φίλτρα που αύξησαν τις κατηγορίες των δημοτών του δήμου μας κατά μια ακόμη, αφού στη κατηγορία των δημοτών που πίνουν νερό από τις πηγές Βερμίου και σε εκείνη που πίνουν από επισφαλείς γεωτρήσεις προστέθηκε και η κατηγορία αυτών που πίνουν το φιλτραρισμένο προβληματικό νερό.....Κατά τα άλλα όπως μας ενημερώνει στο πολυτελές προεκλογικό φυλλάδιό του ο κος Δημητριάδης, η περίφημη μελέτη της ύδρευσης από τις πηγές Βερμίου, ΩΡΙΜΑΖΕΙ.
 Ναι έτσι ακριβώς απαντούσε ο δήμαρχος και όλα τα προηγούμενα χρόνια κάθε φορά που ρωτούσα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη του έργου και αν σκοπεύει να υλοποιήσει όσα προεκλογικά υποσχέθηκε στις προηγούμενες εκλογές.
  Θέλετε να μάθετε σε ποιο ....δένδρο ωριμάζει η περιβόητη μελέτη που θα φέρει το νερό από τις πηγές του Βέρμιου, στο κατακαημένο το Ρουμλούκι;
  Στα γραφεία του εργολάβου της μελέτης ,βρίσκεται ατέλειωτη κι ας έχει εισπράξει περίπου 1500000 ευρώ ο μελετητής , εμείς στα χέρια μας έχουμε μόνο αέρα κοπανιστό από τη μελέτη-φάντασμα, γιατί ο μελετητής απαιτεί τουλάχιστον άλλο μισό εκατομμύριο για να την παραδώσει…...
  Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της διοίκησης Δημητριάδη, που διατέλεσε μάλιστα και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας επί δυο συναπτές θητείες .
  Ευελπιστούμε ότι έστω και τώρα έστω και στο παραπέντε θα αντιληφθεί και η εφημερίδα «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» γιατί δεν ψηφίσαμε τα φίλτρα του νερού του Πλατέως, και μια σειρά άλλες εισηγήσεις που αδικούσαν κατάφωρα τους πολίτες μας . 
Εμείς ορθά αντιπολιτευόμαστε τα στραβά και τα ανάποδα των διοικούντων, όμως κάποιοι εκεί στην συγκεκριμένη εφημερίδα κάποτε δεν θα πρέπει να αντιληφτούν το ρόλο τους και να απολογηθούν ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, γιατί αντιπολιτεύονται την ….αντιπολίτευση του δήμου ενώ συμπλέουν με τους διοικούντες και υπερασπίζονται την κάθε τους απόφαση;...
πηγη: ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog