..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Το ....μεταλλαγμένο « Πνευματικό -Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας»



.......Από το χώρο όπου βρισκόμαστε, καταγγείλαμε παλιότερα την μετατροπή δημοσίου χώρου σε ιδιωτικό, την μετάλλαξη ενός πνεύμονα πολιτισμού σε οίκο διασκέδασης, από την τότε διοίκηση του κου Γκιόνογλου και των άλλων στελεχών του, που πλαισιώνουν σε αυτές τις εκλογές τα ψηφοδέλτια των κων Γκυρίνη και Δημητριάδη .
 Δυστυχώς και πάλι σήμερα από σεβασμό στο χώρο οφείλουμε να αποκαλύψουμε ότι ενώ μελετήθηκε και κτίστηκε  το πολύπαθο αυτό κτιριακό συγκρότημα σαν «Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο», μετονομάστηκε στη συνέχεια σε «Κέντρο Ιστορίας και Λαογραφίας», ίσως γιατί τα κέντρα αυτά χρειάζονται και πελώριες καφετέριες για να εξυπηρετήσουν την πληθώρα των λαογράφων και των ιστορικών, και δεν χρειάζονται το  κυλικείο εμβαδού ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η αρχική μελέτη του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου.
Φυσικά το κερασάκι στη τούρτα το έβαλε η διοίκηση Δημητριάδη η οποία στα 25 χρόνια που κτίζεται αυτό το σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, πρόσθεσε και τα δικά της 3,5 και που ακούσαμε τελευταία να το αποκαλεί «ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ».
Διερωτόμαστε εύλογα επομένως, γιατί διαχρονικά όλοι μισούν τόσο πολύ τον πολιτισμό;

Γιατί άραγε θέλουν μάτια και μυαλά, ερμητικά κλειστά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog