..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Χρήστος Αλευράς: Τα έργα τους και τα …..έργα μας.

Απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του υπ. δήμαρχου Χρήστου Αλευρά, μπροστά στο ....πρώην «Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας

……. Φίλες και φίλοι
Σαν εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των δημοτών μας.
Αναδείξαμε τι σημαίνει Καλλικράτης, ότι δηλαδή είναι  βασικό εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Καταψηφίσαμε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που αποτυπώνουν τη συνεχή μείωση και απαξίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες, υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στην κοροϊδία της ανακύκλωσης της ανεργίας με δίμηνα. πεντάμηνα και ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα.
Αντί της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, είτε στο Δήμο μας  είτε στα ΝΠΔΔ, με πρόσχημα τις εποχιακές ανάγκες, οι 2μηνες, 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη. συμβάλλοντας στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων όπως επιβάλλει τόσο η πολιτική της Ε.Ε. αλλά και των κομμάτων που υποστηρίζουν την παραμονή μας σε αυτήν.
Καταψηφίσαμε την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων σε ιδιώτες και εταιρίες.
Αντιταχθήκαμε στην παράδοση εύφορης δημοτικής γης  στα επιχειρηματικά συμφέροντα (φωτοβολταικά, εργοστάσιο καύσης ξύλων η σκουπιδιών ), όπως και στις αλλαγές χρήσης γης.
Απαιτήσαμε τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργησή τους.
Καταψηφίσαμε την πολιτική των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και απαιτήσαμε τη μείωση τους.
Αναδείξαμε ζητήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, την κατάργηση σχολείων, την ανάγκη κατασκευής νέων σύγχρονων σχολείων.
Αντιταχθήκαμε στον λαϊκισμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων που εκτός από τον ψηφοθηρικό εκμαυλισμό συνειδήσεων, αποτελούν και το συχωροχάρτι των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την φτώχια στη οποία  έχει οδηγηθεί ο λαός μας, και την εξαθλίωση με την κατάργηση σειράς υπηρεσιών, όπως της υγείας, πρόνοιας, της παιδείας κλπ
 Ταυτόχρονα αναδείξαμε το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που θα έχει ως άμεση συνέπεια την υπέρογκη αύξηση της ήδη ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας.
  Απαιτήσαμε τη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης σ' αυτούς όλων των παιδιών.
  Βρεθήκαμε πλάι στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε κάθε κινητοποίησή τους για συνέχιση του προγράμματος.
  Εισηγηθήκαμε την δημιουργία πάρκων τέχνης, με μηδενικό κόστος,  που ψηφίστηκαν μεν από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνα, χωρίς όμως να υλοποιηθεί απολύτως τίποτε.
Βλέπετε ο πολιτισμός της διοίκησης ήταν μόνον ανταποδοτικού χαρακτήρα, προεκλογικά χρηματοδοτούσε ψηφοθηρικά με 1000 ευρώ κατά κεφάλι τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο και εισέπραττε τόσο υποψήφιους συμβούλους όσο και τα αναγκαια για την επανεκλογή της, ψηφαλάκια .
Δυστυχώς με τέτοια ηθική είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι αδυνατούσε και συνεχιζει να αδυνατεί  να διακρίνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που θα επιφέρει η δημιουργία πολιτιστικής ταυτότητας στο τόπο μας.
 Αφήνουμε λοιπόν τον κο Δημητριάδη και τους συν αυτώ, στο έλεος  της κνίσσας, των καπνών και της οσμής των σουβλακιών που αφειδώς χρηματοδότησαν με κονδύλια των δημοτών , που όμως προοριζόταν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι για «γουρουνοχαρές».

Φίλες και φίλοι 
  «Δικαιούμαστε μια καλύτερη ζωή και θα την διεκδικήσουμε.  Μπορούμε όλοι μαζί, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που δυναστεύουν τις ζωές μας.»
Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα εκτιμήσουν την αγωνιστική, διεκδικητική  στάση της  παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας»  στο δημοτικό συμβούλιο κατά τα τελευταία χρόνια .
 Είμαι αισιόδοξος ότι , οι δημότες είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του κου Δημητριάδη, απλά και μόνο από μια σειρά καταστάσεις και γεγονότα που και οι ίδιοι βίωσαν αυτά τα χρόνια όπως π.χ. η αδιαφορία για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των οικισμών του δήμου μας, η κακή πολιτική στη διάθεση κονδυλίων για την ύδρευση, ο περίεργος τρόπος δημοπράτησης-κατασκευής  πολλών έργων, το προβληματικό έργο της «ανάπλασης» της πόλης της Αλεξάνδρειας, η ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς των απορριμμάτων και μια σειρά άλλες κατά βάσει πολιτικές αποφάσεις της διοίκησης όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δημοτών μας, αλλά αντίθετα τα αντιστρατεύονται φανερά.
Ελπίζουμε ότι οι δημότες έχουν διαμορφώσει άποψη ,  έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους ώστε  την ώρα της κάλπης, να ξεπεράσουν τις όποιες χρόνιες κομματικές αγκυλώσεις τους, να απαλλαγούν από παρωπίδες και να προσπαθήσουν να δουν ποιοί  πραγματικά αγωνίστηκαν και θα αγωνιστούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και την αξιοπρέπεια όλων ανεξαίρετα των κατοίκων του Ρουμλουκιού.


Οι δημότες μας  τώρα μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν την ποιότητα ζωής που αξίζουν και δικαιούνται .
πηγη: ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog